Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-11-2008, 17:41   #52
Kullanıcı Adı
Ngereklinsan
Standart ÜNİ Lİ ARKADASLAR HANGİ BÖLÜMDE OKUYORSUNUZ VE BÖLÜMÜNÜZÜN ÖZELLİKLERİ NELER???
Selcuk Universitesi Dış Ticaret

öncedende yazmıstım ama ayrıntı vermemiştim. Bu yıl ilk senemi bitirdim. Bölümümde ögrendiklerimi ve ne işe yarayacagini sorarsanız en netinden bir cevpa tabiki hiç birşey. Yalnız diploması şart iş bulmak için gayet yeterli. Sınıfımda çogu kişi ile görüştüm çogu hayali ithalat ve ihracat yapmak için ayrıntıları ögrenmek için bu bölüme geldigini çogu kişide can sıkıntısı iyi bir yer tutturamayinca geldigini söylüyorlar. İlk sıradan dış ticaret yazan bi ben varım sınıfta. herkes 15. 20. sıralardan gelmiş buraya tercihlerde :D bu söylediklerim gerçek. sınıfta 3 kişi hayali ihracat ve ithalat için okuyorlar.

Arkadaşlar bölümde yabancı dil şart. Yabancı dili saglam olanlar mezun olduktan sonra asgari 2000 YTL ile mezun olur olmaz iş bulma olasılıgı garanti. Tabi bu aylık ücret 20.000 bin 30.000bin veren yerlerde var dış ticaret uzmanı olarak baslanırsa. çogu firma sınıfımıza gelip bazı kişilere okulu bırakmasını ve onlarla beraber çalışıp aylık 5.000bin önerdikleri oluyor. Tabi herkes uyanık kimse kabul etmiyor. iş imkanı garanti ancak egitimi berbat bir bölümde okuyorum ve zorda olsa alıştım halimden memnunum. Çince bilip dış ticaret okuyan bir ögrencinin dış ticaret uzmanı olarak görev yapması halinde şu andaki şartlar itibariyle aylık geliri yaklaşık 100.000 YTL civarini buluyor arkadaşlar. Çince bilen parmakla sayılacak kadar dış ticaretci var ülkemizde. Sizi dış ticaret okumaya Japonca , Çin ' ce , İspanyol ' ca , Arapça ve Almanca ögrenip dış ticaret okumaya davet ediyorum.
Ngereklinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla