Tarihi açıklama; Ergenekon, 'terör örgütü' kurmaktan yargılanacak
İLK TEPKİLER
Murat Yetkin (Radikal Gazetesi):
İddialar doğruysa bunların açığa çıkması herkesi sevindirecektir.
Özden Paşa’nın günlüklerinin iddianamede olmadığı ortaya çıktı. Günlükler olmayınca bu iddialarla ilgili resim nasıl tamamlanacak. Onlarla ilgili askeri savcılık devreye girecek mi?
İddianamede adı geçenler arasında ordu mensupları var mı?
Bence önce darbe günlükleri konusu açığa kavuşturulmalı. Bu konuda sonuna kadar gidilmeli. Onu ortaya çıkaran gazeteci ispatlayabilirim, bana fırsat verin diyor.
Ali Sirmen
(Cumhuriyet Gazetesi):
Ergenekon soruşturmasının halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek eylemlere karşı yürütüldüğü iddia ediliyor ama bence bizzat operasyonun kendisi buna yol açtı.
Soruşturma sırasında içeriden birçok bilgi sızdırıldı. Ancak ortaya atılan bu iddialarla ilgili belirsizlikler sürüyor.
Sanıklarla terör örgütü ve darbe girişimiyle nasıl bağlantı kurulduğunu anlamak mümkün değil.
Mustafa Karaalioğlu
(Star Gazetesi):
Bir kere çok farklı bir dava olduğunu kabul etmek gerek. İddianamede geçen suçların hepsi tüm sanıklar tarafından işlenmemiş. Ama çok ciddi suçlamalar
Bu aşamadan sonra deliller önemli. Ne deliller elde edildi. Bunlarla sanıklar arasında nasıl bağlantı kuruldu. Bu ayrıntıların ortaya çıkmasını bekleyeceğiz. Dağ fare doğurdu diyenler şimdi iddianame açıklanmasın diyor. Ben de bu görüşe katılıyorum ama kamuoyunu tatmin etmek için orta bir yol bulunmalı
|