Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-16-2008, 00:38   #3
Kullanıcı Adı
taya
Standart Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın grupta yaptığı konuşma(15.07.2008)
Değerli arkadaşlar,

Biliyorsunuz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, dünyanın birçok yerinde ne yazık ki kuraklık hakikaten ülkeleri ve bu ülkede yaşayan insanları ciddi sıkıntılara düşürdü. Tabi Türkiye’de de kuraklık yaşandı, özellikle Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, bu bölgelerimizde yaşanan bu kuraklık sebebiyle buradaki çiftçimiz, vatandaşımız sıkıntı içerisinde oldu.

İlkbahar döneminde yağışların ortalamanın çok altında kalması sebebiyle bir çok çiftçimizin ürünü de maalesef tarlada kaldı.

Dün Bakanlar Kurulumuzda çiftçi kardeşlerimizi yakından ilgilendiren bu kuraklık meselesini ele aldık ve buna ilişkin bir kararname hazırladık.

Kuraklık olduğu tespit edilen 35 ilimizde ve 210 ilçemizde, çiftçi kayıt sistemine dahil çiftçilerimize, hibe şeklinde nakdi destek veriyor, ayrıca bu çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarını erteliyoruz. Bunu gerçi tarım bakanımda açıkladı ama ben burada bir kez daha açıklıyorum.

Bu destekten, ürünleri, kuraklık nedeniyle yüzde 30 ve üzeri oranda zarar gören, çiftçi kayıt sistemine dahil çiftçilerimiz faydalanabilecekler.

Çiftçilerimize, her bir dekar başına, buğday için 22 YTL, arpa için 13 YTL, mercimek için 22 YTL, nohut için 30 YTL, fiğ, burçak ve mürdümük için 24 YTL kuraklık desteği ödüyoruz.

Yine bu çiftçi kardeşlerimizin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarını da 1 yıl süreyle erteliyoruz.

İnşallah Türkiye bu kurak günleri GAP, DAP, KOP projesiyle de geride bırakacaktır, ben buna inanıyorum.

Bütün bunlara rağmen önümüzdeki aylarda tabiki biz inşallah bol bereketli yağışlar görürüz. Ama unutmayalım ki biz her halükarda çiftçimizin yanında olmaya, onun kara gün dostu olmaya devam edeceğiz.

Fakat bu arada bazı sivil toplum örgütleri çıkıp şu tür açıklamalar yapıyorlar. Onu da buradan açıkça söylüyorum, onlar kendilerini gayet iyi biliyor. Diyorlar ki “Hükümet fiyat açıklamıyor.” Arkadaşlar biz bunun enine boyuna hesabını yaptık. Biz fiyat açıkladığımız taktirde şu andaki fiyatlar aşağıya düşer. Onun için biz burada böyle bir oyuna gelmeyiz. Şu anda benim çiftçim verilen fiyattan, satılan maldan memnun. Fiyatlar şu anda piyasada iyi gidiyor. Kaldı ki, biz emanete de toprak mahsulleri ofisi olarak malı alıyoruz. Burada da bir sıkıntı yok. Ve fiyatı açıkladığımızda da emanetteki malı şu ana kadar istediği gibi malını çekebilir de, bizde kalabilir de. Zamanı geldiğinde de, biz o malı anında paraya çeviririz. Böyle bir durumumuz da var, bunu da ayrıca tüm çiftçilerimizin bilmesini istiyorum. Yani elinde malı asla kalmayacaktır, bu da bir teminattır.

Değerli Arkadaşlar

Biz, içerideki sonu gelmez tartışmalarla, kısır çekişmelerle zaman kaybetsek hem Türkiye dünyadaki saygınlığını, etkinliğini kaybeder, hem de ertelenen bu sorunlar daha da ertelenir.

Sözün başında söylediğimiz gibi şartlar ne olursa olsun AK Parti milletin hizmetindedir ve aynı kararlılıkla, aynı anlayışla nasıl bizler 3 Kasım 2002’de yola çıktıysak, şu anda bazılarının AK Parti’de rehavet var, AK Parti’de yorulma var, şu var bu var gibi yaftaları kusura bakmayın bu gövdeye yapışmaz.

Şu anda biz içeride, dışarıda aynen koşturmaya devam ediyoruz. Sağolsun bakan arkadaşlarım içeride, dışarıda aynen koşuşturmaya devam ediyorlar ve bu hizmet kervanı aynı aşkla yoluna devam ediyor.

Kimse buralardan bir şeyler kopartabilir miyiz beklentisi içerisine de girmesin. Bu birlik bu beraberlik içerisinde bizler hizmetimizi sürdüreceğiz ve milletimizi o layık olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üstüne de inşallah çıkartacağız.

Değerli arkadaşlarım ben sözlerimi burada noktalarken bütün misafirlerimize ve değerli arkadaşlarımıza, misafirlerimize geldikleri için, değerli arkadaşlarıma da hayırlı başarılarla dolu bir hafta temennisiyle selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ak Parti Genel Başkanı, T.C. Başbakanı
R. Tayyip Erdoğan
taya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla