fethullah gülen hocaefendi ve misyonu
İslam dininde diyalog yoktur, tebliğ vardır. Fethullah Gülen bir çok müslümanı çeveresinde toplayarak, bir misyon yüklenmiştir, İslam'a hizmet eden, İslam'ı yaşamanın cehdine düşmüş bir cemaat lideri; nasıl böyle bir diyalog'u üzerine yüklenir. Ben işte tam bu noktada dönüp, düşünmemiz gerektiğini sanıyorum. Neyin diyalogu , kimin diyalogundan bahsediyorlar, bu iyi düşünmeliyiz, anlamaya ihtiyacımız var, hemen benimsemek nedir?
Nitekim, diyalogun mimarlarından olan diyalog toplantılarında hep komisyon başkanlığına getirilen bir ilahiyat profesörü “Ben yurt dışına gittiğim zaman sık sık Kiliselere gidiyorum; çok da lezzet ve zevk alıyorum” diyor. Bu nedir, bunu açıklayınız bana, anlamak, öğrenmek istyorum.
Aynı Prof. diyalog konusunda da, “Efendim, diyalog ve hoşgörü devam edecekse, Hıristiyanlarla konuşurken sizin kitabınız bozulmuş, sonradan değiştirilmiş; en hakiki din benim dinim demeyeceksiniz.” diyor.
Yine diyalogcular, “Sadece,’La ilahe illallah’ demeyi, ‘Muhammedenresulullah’ dememeyi telkin ediyorlar.”
yani diyalogdaki hoşgörüden kasıt bu öyle mi, benim peygemberim son peygamber değil, hepimiz tek Allah'a iman etmişizdir, ve Hristiyanlık hala hüküm sürmektedir, hükmünü tamamlamamıştır.
Ben Fethullah gülen hoca'nın her sözüne dikkat eden, onu gerçekten anlamaya, İslam'ı yaşarken, onu anlatırken ki tevazusunu hep takdir ettim, Rabbim razı olsun kendisinden. Lakin iş diyalog'a gelince aklıma bir şüphe düşmedi değil, düşünmek ,düşünmem gerekir.
|