Alıntı:
LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Sanırım hala daha Genç Sivilleri tam anlamıyla anlayabilmiş yok aramızda.. Yada Genç Sivillerden kimse yok
|
Sen yine anlayamamışsın. Genç Siviller karma bir platform. İçerisinde DTP, ÖDP, AKP, Liberal bir çok farklı bakışaçısına sahip insanlar var ve ortak noktaları demokratlık. Kurumsallaşmış bir görüş açısından dolayısıyla söz edemezsin. Ha bu arada ben de bir "Genç Sivilim" diyebilirim. Ben de eylemlerine katılıyor, bildirilerini destekliyor ve karınca kararınca desteklemeye çalışıyorum. Ama DTP'li, ÖDP'li gerçek solcu insanlar da var. Bir arada tartışabiliyoruz herşeyi.
Ülkücüler veya ADD liler gibi bir ayrıma tabi tutup bu hareketi belli bir kalıbın içine bence sokamayız. Evrensel ortak paydamız demokrasi. Demokrasinin karşısındaki, millet iradesinin karşısındaki tüm engellere (siyasi bakış açımızın ne olup olmadığı önemli değil) karşı çıkmak, bunu iğneleyici ve ses getirici eylemlerle ortaya koymak. Olay bu. Bir başka genç sivilin bir başka görüşü de olabilir.
Mesela Genç Siviller ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul MV Ufuk Uras'ın meclis gündemine getirdiği "Darbe Günlükleri" meselesini destekledi. Meclis Önünde bir basın açıklaması da yaptılar. AK parti millet vekillerinden bu önergeyi desteklemelerini istediler. Dilerim desteklerler.
Diğer yandan şuna da eminim, Ak Parti Şemdinli olaylarında olduğu gibi Ergenekon olayında da pasif durursa ve üzerine sonuna kadar gitmekten çekinirse bence Ak Parti artık gerileme ve siyaset sahnesinden silinme sürecine girer. Yani Ergenekon olayı aynı zamanda Ak Partinin ölüm kalım bir başka deyişle varolma meselesine dönüşmüştür. Derin darbecileri eğer berteraf edemezse Ak Parti, Türk Siyaset Tarihi boyunca bu güçler tasfiye olmaz. Bunun farkında olan demokrat her kesim (demokrat solcular da dahil) Ak Partinin arkasında. Bu sınavı Tayyip Erdoğan liderliğinde başarıyla geçeceğimize inanıyorum.