Belediyelerde tarih yazacağız
“Belediyelerde tarih yazacağız”
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerin Saadet Partisi için önemine dikkat çekerek, “Halkımız belediye hizmetlerine tekrar kavuşacak” dedi.
ANKARA BÜROSU
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerin Saadet Partisi için önemine dikkat çekerek, “Halkımız belediye hizmetlerine tekrar kavuşacak” dedi. Birçok belediyede hizmetin durduğunu ve israfın had safhaya çıktığını belirten Ayhan, bunun da başta il ve ilçeler olmak üzere birçok yerde halkı büyük sıkıntıya soktuğunu vurguladı. Millî Görüş’ün belediyecilikte tarih yazdığını anımsatan Ayhan, “Bu tarihi yeniden yazmaya geliyoruz” dedi.
Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Seyfullah Şahin, Ankara İl Yönetimi olarak 21 Haziran’da başlattıkları yerel yönetimler okulunun sona erdiğini belirtti. Yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden aday olacak belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyelerini her yönüyle bilgilendirmeye yönelik 5 haftadır sürdürdükleri eğitim programında başarılı olan aday adaylarına önümüzdeki hafta düzenlenecek toplantıda sertifikalarının verileceğini açıklayan Seyfullah Şahin, “Yerel seçimlerde halkımızın karşısına tam donanımlı bir ekiple çıkmak istiyorduk. Bu maksatla 5 hafta önce başlattığımız yerel yönetimler okulu bu hafta sonu itibariyle sona erdi. Başta merkez ilçelerimiz olmak üzere Ankara’daki bütün ilçelerimiz bu eğitimden geçirildi” dedi.
Yerel yönetimler okuluna ilgi büyük
Saadet Partisi Ankara İl Teşkilatının, yerel seçimlere yönelik çalışmaları kapsamında 21 Haziran’da başlattığı yerel yönetimler okulunun eğitim programına bu hafta Gölbaşı, Haymana, Polatlı, Elmadağ, Kazan, Güdül ve Ayaş ilçe teşkilatları katıldı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, Konya eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Mahalli İdarelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özkafa ile Çorum eski Belediye Başkanı ve Saadet Partisi GİK üyesi Arif Ersoy, başta Millî Görüş Belediyeciliği ve uygulamalardan örnekler olmak üzere, 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerin önemi ve uygulanacak stratejiler, Türkiye’nin yönetim yapısı ve yerel yönetimler, şehircilik anlayışı ve planlama konularında katılımcılara ders verdiler.
|