Dinlerarası Dİyalog ve Hoşgörüye Toplu Bakış/Ali EREN-vakit
Allah sadece, dininizden ötürü sizinle savaşan, sizi yerinizden yurdunuzdan kovan ve kovulmanıza destek veren kâfirleri dost edinmenizi men eder. Her kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.” (Mümtehine, 9)
Tamam İşte Dityalog toplantılarına gelenler Dİyalog yapalım diyewnler zaten bize düşman olanlar. İslama düşman olanlar Müslümanları terorist ilan edenler. Biz Osmanlı evladıyız bizim bayraklarımız altında herkes inancını yaşar ama biz şu anda güçlü değiliz. Eğer güçlü olsaydık o zaman sizin iyi niyetinizi paylaşabilirdim. ama maalesef durum tam tersi Yıllardır Diyalog için çuval çuval para harcanıyor Müslümanlara faydası ne ? Hani Amerika Iraka saldırdı Afganizstana Saldırdı Sırada İran Suriye ve Türkiye var Heposide Dİyalog faaliyetlerinden sonra başladı ne hikmetse! Filistin, Nasıl diyalog bu.?Hani müslümanları şehit etmekten vaz mı geçti İsrail Gavura gavur demekten haya ederken Müslümanlara reva görülen hayat bu mu? Peygamber efendimiz müminler ancak kardeştir demiyor mu Bu nasıl kardeşlik? evet belki cemaat mensubu arkadaşlar vicdanı sızlayan dua eden para gönderenler var, fakat asıl yönetici tabaka, önemli onlar, ne yapıyor kimden taraflar? Filistin mi ayinesi iştir Kişinin lafa bakılmaz!!!
Alameti farika kardeşim Ben Cemaate yada Onu temsil eden Fethullah Gülene düşman değilim derin bir fıkıh bilgisi olduğuna da inanırım ama gel gör ki mızrak çuvala sığmıyor. Yarın İlahi huzurda Ben Ona uydum demek bizi kurtarmaz akıl var Allah akıl vermiş insanlara imtihanın olmasının sebebide insanın bu özelliği değil mi?
İngilizlerin İslamı yok etme planlarını herkes bilir. akıllarına 100 tane plan gelir ama onlar 1001. yi uygularlar Müslümanların çok uyanık olması lazım. Oryantalistleri bilizsiniz bizi bizden iyi bilirler onlar zaten islamı dejenere etmek için uğraşıyorlar. çok iyi arapça bilirler. Eğer Diyalogla sizin dediğiniz gibi tebliğ olsaydı ilk önce bütün Kur'anı adları gibi bilen bu insanlar müslüman olurdu. Ama onların amacı başka İslamı ve Mülümanları yok etmek!!!
|