Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-22-2008, 22:23   #17
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Hatırla Sevgili dizisi terörü sevdiriyor,RTÜK uyuyor!
Alıntı:
Meftun Nickli Üyeden Alıntı

dizi bir 'dönem' dizisi...dolayısıyla o dönemi anlatırken ne kadar 'cici' bir askerimiz var diyemezler...

mesela ben ciddi manada bütün bu darbelerden, kuvvet komutanlarının, rütbeli komutanların yaptıklarından,en başta da başörtüme yaptıklarından dolayı nefret ediyorum tsk dan...

aynı zamanda tsk yı seviyorum..çünkü askerdir...peygamber ocağıdır...güvenliktir...

hiç bir fark yok gözümde...siysete bulanmış tsk yı sevmem ;)

demek istediğim tam da buydu...birisi çıkıp şunu diyebilir 'abilerin neresi hayır işi yapıyor, çocukların beynini yıkıyorlar, şeriat devleti kurmak için örgütleniyorlar,bu dizi yayından kaldırılmalıdır'

ne kadar makul değil mi?çift taraflı düşünsek iyi olacak...

hasılı kelam dizi solcular tarafından gençliklerinde yeşil parkaları ile gezen yapımcılar tarafından yazılmış ve yapılmış...solcuları haklı göstermeye çalıştıkları doğru...yine de ben örn deniz gezmişin banka soyması sahnesinden sonra 'haklı canım' demedim..sonuçta bunun bir dizi olduğunu biliyorsun ve tarih üzerine bilgilerin sadece bu dizi ile sınırlı değil..gelişmek isteyene sadece bir ipucu...zaten siyaseten gelişmek istemeyenin olaylardan çok aşk sahneleri ile ilgilendiğini düşünüyorum
Darbe olduğu zamanlarda askeri darbeye karşı çıkan polislerin ayaklanıp direnişe geçtiğini hatırlatmakta fayda var,demek ki bütün polisler veya askerler kötü rol oyuncusu değilmiş.Dediğim gibi dizide Türk askerine karşı nefret oluşturulmaya çalışılıyor,sadece o zamanki askerlere değil şuan dahi askerlere karşı nefret yaratmaya çalışıyorlar.
O dönemlere askerin işkencesine maruz kalanlar işkenceye maruz kalamdan önce askerlerin yardımıyla devrim hayalini kuruyorlardı,istedikleri gerçekleşmediği ve kendilerine karşı darbe yapldığı için askere her zaman nefret beslicekleri açık seçik ortada.Çamhuriyet mitinglerinde dahi askeri göre çağırmış olsalar dahi askere karşı nefretleri yok olmuş değil,bu her zaman devam edecek.Onlar senin gibi askere nefret edip dah sonra 'peygamber ocağıdır ana kocağıdır bilmemnedir' diyerek sevgi duymazlar,vicdani redcilerdir her zaman,Irak'ın Kuzey'ine dahi yapılan operasyona karşı çıkanlardır.Pkk yandaşları ile ünilerde reklam yapan-pkklılarla birlikte ülkücülere saldıranlardır.Hayal kahramanlardır.Türk askerinin kıbrısta işgalci olduğunu kabul edenlerdir.Onların suyundanda-etindende-ana sütündende hayır gelmez.Kin ve nefretlerini dizi yoluyla yaymaya çalışıyorlar :-*

Dizi önceleri aşk dizisiydi,o zamanalr farklı olduğu için bende izliyordum.Siyasete kaydıkça dizni çamurlaştı kirkefleşti,
Gelişmek için bu diziyi izleyen yarın bir gün 'darağacında 3 fidan' adlı diziden daha katı yanlı kitabı okumaya başlarsa o kişiyi kaybetmiş oluruz.denizciklerle-yusufcuklarla-sinancıklarla-ibrahimciklerle kafayı yiyenler ortada,onlarla yatıp onlarla kalkarlar,onlarla ilgili kitap okuyup kimisi hayatını kararır kimisi ekmek kamısı yapar kendilerilene.O vakit bizde Metin Yüksel'i veya Nurullak Saatçioğlu isimlerini öne çıkararak liman yapalım kendimize.

Bu dizi insanı dünya kızına aşık etmekten başka hiç bir işe yaramaz.
Tek hedefleri zavallı gençlik.