(haber61.net yazarı Tanju Akıncıoğlu yukarıdaki köşe yazısına cevap vermiş, buyrun.)
Trabzonspor ve Fener
Spor61.net genel yayın yönetmeni Orhan Çavuşoğlu"nun köşe yazısını okudum.
Çavuşoğlu yazısına ""Teknik direktör Ersun Yanal G.Birliği, Manisa, ve Denizlispor"daki sezon başı hazırlık programlarının aynısını Trabzonspor yaptırdıysa ben korkuyorum…"" diye başlamış.
Korkusunun sebeplerini de teknik olarak anlatmış. Çavuşoğlu"nun düşünce ve tespitlerine bir şey diyemem çünkü o yıllar önce de olsa antrenörlük yapmış. Teknik bilgisi var.
Çavuşoğlu, Ersun Yanal'ım, Denizlispor, Gençlerbirliği ve Manisaspor'u çalıştırdığı dönemlerde olduğu gibi Trabzonspor'a da oyuncularuıkendi vücut ağırlığı ya da hafif ağırlıklar yerine bir futbolcu için kaldırabileceği maksimal kuvvet periyotlamasıyla antrene ettiğini söylüyor ki, (aslında bana göre Ersun Hoca eğer bu kuvvet çalışmasını sezon sonuna kadar sistemli bir şekilde arttırarak devam ettirirse oyuncuların performansını olumlu yönde etkiler) ve ilave ediyor "Daha önce çalıştırdığı üç takım erken çıkış yaptı ama o üç takım erken de çöktü. Hem de öyle bir çöküş ki önlem bile alınamadı"
Sayın Çavuşoğlu Trabzonspor yeter ki ligin ilk başında o çıkışı yakalasın.
Trabzonspor'u ne Denizli, ne Manisa ne Gençlerbirliği ile kıyasla.
O saydığın takımların hangisinin ardında büyük bir camia vardı ki. Trabzonspor Camiası öyle bir camia ki üç İstanbul takımının camiasına dahi benzemez.
O takımların hangisi en az 30 bin inanmış taraftar kitlesi desteği ile maçlara çıkardı.
Korkma sayın Çavuşoğlu korkma yeter ki Trabzonspor o çıkışı yakalasın.
Bu arada Trabzonspor taraftarlarını sevindirecek bir haber, kaleci Sylva bu gece veya yarın geliyor duyumu aldım. Ne derece doğru? Bekleyelim görelim.
...
23 Temmuz Çarşamba
tanju@akincioglu.com