Alıntı:
Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
kopyala, yapistir yanmasin.. yok atatürk yaptirmis, yok söyle olmus öyle varsayimlar üzerine konusmayalim gercekler üzerine konusalim.
nasil ki Atatürk bu ülke icin bir sanssa, inönü bir sanssizliktir.. belkide inönülü yillar olmasa cok daha ileride olacaktik...
Demorkasiye resmen balta vurdu, ekonomik olarak hic ilerleme olmadi, halkin dinine karisilir oldu, kendi egosunu tatmin etmek icin paraya bile kendi resmini bastirdi..
Sükürler olsun ki demokra partiyle beraber, inönülü karanlik yillar bitmis ülkemiz demokrasi ve ekonomi alaninda büyük atilimlar yapmistir..
Rabbim bize bir daha inönü gibi liderlerle yönetilme imkani vermesin...
|
Daha önce de dediğim gibi kopyala/yapıştır ile doğru bilgi verilmez diye bir kural yok.
Varsayımlar ? Türkçe ezan 1931'de okunmaya başlandı.Bunun neresi varsayım.O tarihte Atatürk karar verdi buna.
İsmet İnönü'nin neresi şanssızlık.Irkçı darbeyi önleyip ülkeyi Almanya tarafında savaşa sokmak isteyenleri önlemesi mi yoksa İkinci Dünya Savaşı'nda ülkeyi savaşa sokmayıp Birinici Dünya Savaşı'nda yapılan hataları yapmaması mı ?
Demokrasiye nerede balta vurdu ? Demokrat Parti'nin kurulmasına izin verdi,istese hiç seçim yapmayacakken ülkeye demokrasiyi getirdi ?
Ekonomi ilerleme olmamış ! Dünya Savaşı yıllarında Türkiye düzeyinde ve konumunda bir ülke olup da ilerleyen bir ülke gösterin bana.
Demokrat Parti'nin yaptığı atılımlar.Amerika'dan yardım alıp atılım yapmayı biz de bilirdik.Lozan'da bir sahne vardır.Orada İngiliz delegasyonu İsmet Paşa'ya "şimdi bize kafa tutuyorsunuz ama ileride bizden it gibi para dileneceksiniz" demiştir.Paşamız da "ben yönetimde olduğum sürece böyle bir şey olmayacaktır.sizin paranıza ihtiyacımız yoktur" demiştir.Evet,asla da böyle bir şey yapmamıştır ama maalesef Menderes,İngiliz delegasyonunun dedii şeyi yapmıştır.
Yüce Allah (c.c) bize milleti, oduna oy verecek kadar aptal sanana demokrasi katilleri tarafında yönetilmeyi göstermesin.