Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-29-2008, 23:23   #50
Kullanıcı Adı
_Yeniden_
Standart Miraç kandili
Allah (c.c) meleklerini dünyaya gönderir ve onlara kullarının neler yaptığını sorar...
Melekler rabbimize:
_ Kullarından bir grup var ki oturmuş seni zikrediyor, seni anıyor ve dua ediyorlar der...

Allah (c.c) meleklerine şöyle buyurur:
_ Kullarım beni gördü mü ki beni zikrederek dua ediyorlar?

Melekler hayır cevabını verince rabbimiz şöyle buyurur:
_ Madem beni görmediler beni anarak neden dua eder, neden bir araya gelir kullarım?

Melekler:
_Seni görmediler ama sana inanıyorlar varlığını kabul ederek senin kulların olduklarına kalben inanıyorlar der...

Rabbimiz peki beni görselerdi nasıl olurdu diye ifade buyurur...

Melekler :

_ O zaman ibadetlerini daha şevkle yaparlardı ve günaha yaklaşmamak için çok daha çaba harcarlardı der...

Allah (c.c) şöyle buyurur:
_ Peki benim rızamı kazanarak cennete girmeyi isteyen kullarım cenneti gördü mü ki böyle bir araya gelerek beni zikrediyor ve dua ediyor?

Melekleri "Cennetini görmediler ancak cennetine ve cehennemine inanıyorlar" diye cevap verince rabbimiz şöyle buyurur:

_ Beni ve cennetimi görmeden bir araya gelerek bu mübarek gecede beni zikreden, dua eden kullarım cennetimi görseydi ne yaparlardı?

Ve melekler:
_ Çok daha isteyerek çok daha şevkle sana ibadet eder, geçici dünyanın ebedi bir güzellikle asla karşılaştırılamayacağına çok daha fazla inanırlardı der...

Ve rabbimiz son olarak şöyle buyurur:
_ Söyleyin o kullarıma ben onları affettim...

Melekler:
_ Rabbimiz peki bu kullarından biri o topluluğa öylesine katılmış olsa, seni zikretmek orda seni anmak onun için önemli olmasa, katılmak zorunda olduğu için katılsa ya da orda blunmaktan hoşnut olmasa ve sıkılsa, o kulun için ne dersiniz?

Allah (c.c) :
_ Beni zikretmek üzere bir araya gelmiş, benim duamı kazanmak için toplanmış kullarımın yanındaki beni zikretmeyenler ve zikretmekten kaçınanlarla beraber o meclisteki herkesi affettim... buyurur...

Aklımda kaldığı kadarıyla yazdım...Eksik yazmışta olabilirim, imla hatalarım da olabilir...Bu mübarek gecenin hatrına görmezden gelin artık

Biz de bugün bu mübarek geceyi dolu geçirebilmek için rabbimizin aciz kulları olarak toplandık, O'nu bir kez daha andık....
Yapılan ibadetin Allah katında yüz kat daha değerli sayıldığı bu güzel gece de Allah (c.c) 'ı bir araya gelerek topluca zikretmenin önemini vurgulamak için bunu paylaşmak istedim...

Hayırlı kandiller
_Yeniden_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır