Tartışıyorum... Ak Parti neden kapatılmadı?..
2-Pazarlığı kendi içlerinde yaptıklarını düşünüyorum.Ak Parti kapatılsaydı ve yeni parti kurulsaydı yeni parti %47 yi aşardı.Partiyi kapatmayarak bunun önüne geçtiler öncelikle.
Önüne geçtikleri diğer şey sivil anayasa.Ak Parti sivil anayasayı rafa kaldırmaz ve gündeme getirise 'laikliğe karşı' diyerek tekrar kapatma davası gündeme gelebilir,parti bundan sonra kapatılır ise halk 'parti linç edildi bundan sonra hayır gelmez' der diye düşünmüş olabilirler.Halk elini ayağını ak partiden çektikten sonra saadet veya saadetten doğacak yenilikçilerin partisine yönelirse işleri daha kolaylaşacak ve istedikleri an bu partinin icabına bakabilecekler,saadet veya yenilikçilerin partisi Ak Parti kadar güçlü olamıcanı herkes iyi biliyor.Veya halk Abdüllatif Şener'in partisine yönelirse işlerine gelmiş olur,ha chp iktidar olmuş ha Abdüllatif Şener,ikisi de aynı. Saçma oldu ama Ak Parti karşıtı anayasa mahkemesi üyesi olsam bunları göz önünde bulundururdum.
3- Söz konusu değil.
4- Aynı iddianame chp için olsaydı diyorsan kapatılması yönünde oy vermezdim.Yalçınkayanın iddianamesi yalanlarla,dine saldırılarla dolu,özgürlük karşıtı bir iddianame.Üyeler iddianamedeki Kutlu doğum haftasında ilahi söyleyen küçük kızlara,Kur'an-ı Kerim kurslarına,camii de yapılan ibadetlere,camii yapımlarına,imam atamalarına,Bülent Arınç'ın ''Ölüm hepimiz için gerçek. Bunu herkes görmeli, Başsavcı da tüm siyasetçiler de görmeli. Ölüm bize şah damarlarımızdan daha yakın. Kapatma davasını bir kenara bırakın. En büyük hatip, musalla taşındaki cenazedir, susar ama çok şeyler söyler'' sözüne,başörtüsünün özgürlüğe,kısacası insanların inançlarını özgürce yaşamalarına bakarak kapatma yönünde el kaldırdılar ise laiklik inançlı insanların özgürlüğü için her zaman büyük sorun olacaktır.'Kaos çıkar,kaos çıkar' derler hep,bu kaos yarın birgün laiklik yüzünden çıkabilir (?) ''Laikliği özgürlüklere kıydırtmayacağız'' diyor Yalçınkaya iddianamesinde,laiklik hiristiyanlar-yahudiler için sefa,müslümanlar için cefa ise laiklik tekrar tanımlanıp ona göre anayasa kitapçığında yer almalı.
|