EŞARP KONUSUNDA ÇOK ACİL OYUN KURMAZ İSEK VALLAHİ BENİM KIZIM BİLE KAPANMAZ
Kimse merak etmesin Fas gibi veya Libya gibi olmucak Türkiye.
Balkondan mahalleye baktığımda çok güzel manzaralarla karşılaşıyorum,lise çağına gelmiş yani kapanmazamanı gelmiş genç bacılarımız örtülerini başlarına geçirmiş ilk defa o şekilde sokağa çıkmaları insanı ümitlendiriyor.
Dün yine buna benzer manzarayla karşılaştım,küçüçük sevimli kızları anneleri bir güzel örtmüş.
Sokağın diğer köşesine bakıyorum,zamanında adam öldürmüş-yaralamış-hırsızlık yapmış-kapımızın önünde dumanlanmış-mahallenin en kötü serserisi sakal bırakmış ve başına takke takmış ilahi ardından kıyametle ilgili sohbet dinliyor.Onun gibi bir çok serseri camiiden çıkmaz oldu.
Hayırlısıyla Eyüp gibi burası kurtarılmış bölge olacak :-*
Türk insanının en büyük hastalığı ve sorunu genelleme yapması.
Dün milliyet ve diğer haber sitelerinde kapalı bir kızın üvey babasına kaçtığı ve hamile olduğu yazılmış,yorumlar haber kadar berbat.Bir kapalı bu pisliği yaptı diye tüm kapalılara çamur atanlar var.
İnsanlar genelleme yapmayı ne zaman keser-önyargıyı ne zaman bırakırsa o zaman herşey daha güzel olur :-*
Tabi bunların önüne geçmek-çamurun tadına bakmak istemeyen kapalıların şu yaz mevsimin de adam gibi giyinmeleri farz.
Siyasi simge diyenlerin gazına gelmemek lazım,kapalı bayanlar Ak Parti içinde ne kadar yer alıyor ise başı açıklarda Ak Parti içinde o kadar yer almakta.Chp kadın kollarında kapalı bayan bulmak uzayda iğne aramak gibi bir şey,O zaman başı açık bayanların saçlarının her teli siyasi simge ;)
Başı kapalıları farklı değerlendiren ve kapanmaktan cayan bayanlar-genç kızlar, cumhuriyet mitingleri ve başörtüsü karşıtı mitinglere başı açık olanlara bakıp 'bunlar faşist' diyerek başı açık olmaktanda cayarlar.Başı kapatamıcaklar 'siyasi simge' diye gördükleri için,başı açık olmaktanda kaçınacaklar 'faşit' gördükleri için kel mi dolanacaklar ?
Zincirleri kırmak lazım. :-*
|