Bu guzel fikrini tebrik ediyorum bilgi mudavimi ama sanirim bir eksik var. Takdir edersin ki sen, ben, o ve digerleri ayni anda ayni seyleri dusunmez. Bu sebepledir ki bir konuyu sabitlememiz lazim. Fakat konumuz esnek olacak. Her an baska bir seye donusebilen bir konu olacak.
Mesela biz cok ozel bir okula giden kisileriz. Bu okula gelenlerin yasi,cinsi, bilgisi onemli degil. Fakat ozel olarak secildiler ve oyle herkes kabul edilmiyor bu okula. Secilme kriterleri ilk etapta aciklanmayacak (belki tiyatromuzun sonuna dogru aciklanir belki de bir sir olarak tarihe gomulur ^_~). Bu gittigimiz okul oyle bir okul ki bu okulda ogrenci karakterini oynayanlar belirliyor okulda neler yapildigini. Yani hayal gucunuzu istediginiz yere kadar zorlayabilirsiniz. Iste esneklikte buradan geliyor.
Esneklige bir ornek gostermek gerekirse; mesela bilgi mudavimi, ben ve bir kac kisi bir klup kurmusuz o klupte beraber aktiviteler yapiyoruz. Baska karakterler diyelim ki basketbol takimina girmis oradaki yasadiklarini paylasiyorlar. Baska karakterler okulun onde gelen zeka timsalleri olaraktan gizli siyaset masasinda bulusup derin devlete tas cikaracak planlar kuruyorlar. Baska karakterler ascilik klubunde yemek yapiyor. Baska karakterler okuldan atiliyor ve serseri oluyor vs.
Oynama sekline bir ornek:
Lale iceri girer..
Merhaba *bakislarinda biraz huzun vardir, gozlerini yere diker*
Bugun buraya bir mesele uzerine konusmaya gelmistim.. Eger kabul ederseniz?
Gordugunuz gibi karsi tarafin ne yapacagina dair herhangi bir onsurum yok. Yani karsi karakteri asla kontrol etmek yok. Bu yasak.
bilgi mudavimi kardesim geri geldiginde bu yazdigimi okursan senin de fikirlerini alalim