Mahmud Ahmedi Nejad....ne ifade ediyor size..
Bence güçlü bir siyasetçinin; bilgili, adaletli, halk ile bütünleşebilen, saygılı, ahlaklı, ileri görüşlü ve de kıvrak bir zekaya sahip olması şarttır. Bunlardan bir tanesi bile eksikse, o kişi kesinlikle iyi bir siyasetçi değildir.
Bu bağlamda dünyaya baktığımda, aslında küresel bir siyasetçi krizi olduğunu görüyorum. Güçlü ülkelere bir bakın. Amerika'da Bush, Almanya'da Merker, İtalya'da Belusconi, Fransa'da Sarkozy... Hiçbirinin ülke yönetebilecek, siyasi bir kapasiteye sahip olduğuna inanmıyorum. Ya zeka'dan yoksunlar ya ahlaktan ya da hepsinden. Bu kişiler Allah muhafaza ama bizim gibi bir ülkeyi yönetseler halimiz nice olurdu? Düşünmesi bile korkunç. Ahmedinejat'a da baktığımda, onun kıvrak bir zekaya sahip olduğunu açıkçası düşünmüyorum. Sözleri, açıklamaları çoğu zaman basit kalıyor. Ama hoşumuza giden yanı, Amerika'ya karşı cesur tutumu. Söylenmeyenleri söylüyor. Ama bunu akıllıca yapmadığı kanaatindeyim. Bu konuyu isterseniz daha da açabilirim.
Eğer dünyada şu anda örnek alınabilecek bir lider arıyorsak, tarafsızca ifade ediyorum ki o lider bizim başbakanımızdır. Gerisi boş geliyor bana. Siyasetçi bile değiller. Eğer böye bir lider İran'ın başında olsaydı, varın siz düşünün neler neler olurdu İran'da.
|