Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-21-2008, 02:06   #16
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart Madalya kazanan ilk başörtülü sporcu
Alıntı:
M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı
maşAllah sporcuyu bi lanetlemediğiniz kaldı. bu kadın islam'ın belirttiği yerlerin tümünü örtmüş, vücut hatlarıda çok fazla belli olmuyor. fotoğraflara iyice dikkat edin. eğer tasvip etmiyorsanız ülkemizdeki örtülülerin büyük bir çoğunluğuna da tıpkı bu sporcuya yaptığınız gibi neredeyse lanet edersiniz?? tamam kol ve omuz kısmı biraz dar olabilir ama bunun için kadını lanetlemeye de gerek yok!

koşucular bol, geniş elbiselerle koşamaz. şalvar tipi bir şey giyinseydi koşmasından dolayı geniş elbisesi şişer ve koşusunun hızını etkilerdi. elbisesinin koşusunu olumsuz yönde etkilememesi için bu şekilde giyinmesi gerekiyordu.

atletizmde her yeri dışarda olan müslüman arapları izlemektense böyle örtünerek sporunu yapanları görmeyi tercih ederim. bu yüzden de bu tür sporcuların artmasını ve ilerde bu durumun anormal karşılanmamasını umduğumu belirttim. bunun içinde "yazıklar olsun" diyorsunuz. çok gereksiz bir sertlik, hiç yakıştıramadım.
sizden gelen bu yorum beni hayretler içinde bıraktı...tesettürün bir çizgisi vardır ve erkeğe benzemek haramdır...
tabiki bu bir haram olduğu için onaylıyama ve o örttüğü örtününde hükmü yoktur..İslâm yalnızca kişinin vicdanına bırakılan bir din değildir. Dinimiz, “hayatım yalnızca benimle Allah arasında, başkasını ilgilendirmez” sِözüne izin vermez. Bütün hayatları ve hayatın bütün safhalarını birbirine bağlar.

O halde imanla şereflenen her mümin İslâm dininin emir ve yasaklarına uygun olarak yaşamak mecburiyetindedir. Zaman ve mekân ne olursa olsun, müslüman, hayatının gidişatını bu ulvî nizama gِöre çizmelidir. İmanda samimi olmanın ِölçüsü de budur
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla