HRİSTİYAN OLMUŞ BİR GENCİN MEKTUBU..
Hristiyanlığı öğrenen pek güzel islamıda öğrenir.Arupada yanılmıyorsam en çok müslüman Almanya ve Fransa'da var.
Özellikle Fransa'da baya fazla,orduda dahi müslümanların sayısı bir hayli fazla.Eğer gerçek ise hata hem ailesinde hem kendisinde.Ortaya kakasını yapmış bari sıvayım mantığıyla hareket edip suçu ailesine atmış.
Benim ailemde islamı bana öğretmedi,peygamber efendimizi öğretmedi,dua nasıl yapılır,namaz nasıl yapılır hiç birini öğretmedi.O zaman en asi dönemim olan ergenlik çağımda bende islamdan uzaklaşıp hristiyanlığı seçemezmiydim ? Gayet güzel seçebilirdim,o zamanlarda bana hristiyanlık bana güzel gözüküyordu,hristiyan olanların her yerde üstün ve saygı değer birisi olarak gözüküyordu.Ben ne yaptım ? Ufacık çocukken camiiye kaçar önümdeki insana bakarak namaz kılmaya çalışırdım 6-7 yaşlarımda,beni sokakta değil camiide toplardı ailem.İnsan hatasını ailesinde veya çevresinde değil önce kendisinde aramalı.İnancın önemini bilen bir insan kendi dinini öğrenmeden başka bir dini araştırıyor ona merak sarıyorsa ,o zaman daha önceden o dini yaşamaya heveslenmiştir.Hata ailede değil,kendisinde.
Allah ıslah etsin.
|