Şimdi Veda Zamanıdır...(ABDURRAHMAN DİLİPAK)
Hz. Peygamber'in ayak izlerinde dolaşmaya çalışıyoruz ama Suudi yönetimi, tarihi eserlerin tümünü yıkıp yok ediyor.. Hendek Savaşı'nın gerçekleştiği yerden şimti otoyol geçiyor..
Mekke ve Medine, gökdelenlerle 10 yıl sonra bambaşka bir şehir olacak.. Geçmiş yok edilirken bambaşka bir gelecek inşaa ediliyor.. Yesrib “Medine” olmaktan çıkıyor, “Polis”e dönüyor..
Uydu kanalları, cep telefonları, internet cafelerle Arap gençliği de büyük bir transformasyon yaşıyor..
Dönüş yolculuğuna hazırlanırken hüzün doluyum..
suudi yetkililer değerlerimize sahip çıkmaması,o güzel topraklarda yahudilerin içeçekleri servis edilmesi,gençlerinin o güzel topraklardan kendinden geçmesi gerçektende üzüntü verici.Allah nasip ederse askerden geldikten sonra gitmeyi düşünüyorum,bunu düşünmek,planını kurmak bile insanı fazlasıyla heycanlandırıyor ama orada göreceğim manzaraları bu yazıda okumak içimi baya burktu.Herşeyin iyiye gitmesi gerekirken kötüye mi gidiyor ?
Geçende bir haber sitesinde gördüm,Kabe'de namaz kılınırken birisi imamın yanına kadar geliyor,amacı sardırmak mı bilinmez ama bunun Kabe'nin içinde yapılması beni baya düşündürdü.Namaz esnasında imamın yanına gelecek kadar cahil birisini bir yana ertuğrul özköte O'raya gidecekmiş,yanından şarap şişesini ayırmaz inşaAllah.Orada içmeye kalakr inşaAllah,sevmediğim suudi yetkilileri hasretle beklediğimiz o güzel cezayı ona keser inşaAllah.Islah olsa dahi ülkeye döner dönmez tekrar yamulur bu,bu yüzden ıslah olması için dua emeyi boş görüyorum :-*
Paylaşımın için +1
|