Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-31-2008, 04:12   #8
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Önce edep, sonra haşema!
Nuh Gönültaş yine hassas bir konuya değinmiş. Yazıda iki boyut olduğu görülüyor. Birincisi; zengin müslüman elit sınıfın ortaya çıkışı, gitgide kendini daha çok göstermeye başlaması ve bu "sınıf"ın laik elitler gibi ya da diğer zenginler gibi şaşahaya yer vermesi. Açıkçası ben Nihat Genç'in, Hayrunnisa Hanım'ın tuhaf kıyafetleri hakkındaki sözleri üzerine epeyi düşündüm. Önce yakışıksız üslubundan dolayı yazara kızarken daha sonra söylediklerine bir nebze de olsa hak vermeye başladım. Tamam Cumhurbaşkanı eşi, birinci kadın ama böyle acayip kılıklara girmenin de lüzumu yok, hoş olmuyor.

İkinci boyut: Başörtülü kızların giyim ve davranışları
Esra Başkan'ın şu sözü dikkatimi çekti "Bende bazen bazı kapalı bayanları anlamakta şahsım adına zorlanıyorum.Nedeni de şu:şimdi biz eğer kapalıysak bunun hakkını verelim diyoruz herzaman.." Esra Hanım bu noktada haklı tabi ancak ben öyle dar kıyafetli, abartılı makyajlı, ilgi çekmeye çalışan bayanların bizim düşünce ve inanç sistemimizden gelmediği daha çok Mhp ve Merkez partilerin fikriyatına ve dolayısıyla inanış biçimine sahip kimseler olduklarını düşünüyorum. Daha çok o siyasi düşüncedeki toplum kesimlerinden ailelerin kızları bu bahsettiğimiz hal üzere olan kimseler bence.. Bu da normal.. Yani onların içinde o "ruh" yok ki davranışlarında ve giyimlerinde olsun.

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla