GENELKURMAY ERGENEKONU ZİYARET ETTİ
Bu ziyareti her yönüyle düşünmek istiyorum. Amaç ne olabilir?
1- Asker, adalete güvenmiyor, Ergenekon tutuklularının suçluluğuna inanmıyor ve bu ziyaretle Ergenekon olayında açık bir göz dağı veriyor.
-Olabilir mi? Eğer böyleyse vay halimize. Durumumuz hiç de iç açıcı değil demektir. Çünkü ergenekon denen terör örgütü, bizzat TSK olur ki bunu düşünmesi bile çok kötü. Askerin yaptığı "adalete saygılıyız" açıklaması, bence bu kaygıyı ortadan kaldırmaya yönelik. Ben bu ihtimali düşünmüyorum
2- Asker adalete güveniyor ama suyu bulandırmak, ülkede durduk yere bir gerginlik çıkarmak için, tabir-i caizse (afedersiniz) "pisliğine" bu ziyareti yaptı.
-Bu ihtimal olabilir mi? Eğer böyleyse de vay halimize. Asker adalete güvense bile bu yapılanın ergenekon terör örgütünün yaptığından ne farkı var? TSK'nın böyle boş işlerle ve ülkede sorun çıkartmak için çalışacağına ben ihtimal vermiyorum, düşünmek bile istemiyorum.
3- Asker, adalete güveniyor, suyu bulandırma amacında da değil. Fakat öğrenmek istediği, belki kendi içinde çekindiği, patlak vermesinden korktuğu sıkıntıları var. Bunları engelleyebilmek, gerekli tedbiri alabilmek ve aradığı bilgiye ulaşabilmek için bu ziyareti yaptı.
-Ya bu ihtimal olabilir mi? aslında kulağa hoş gelen ve olmasını istediğim bir ihtimal. Muhtemelen de ziyaret bu amaca hizmet ediyor. Ama bu ihtimalde ne yazık ki etik olarak doğrudur diyemiyorum. Çünkü sırf bu amaç için resmi bir ziyarete ne gerek var? Sebepsiz yere insanların TSK'dan yana yanlış şeyler düşünmesine sebebiyet veriyor.
Sonuç diyeceksiniz. Ben en iyi ihtimali düşündüm. Onda bile maalesef kusurlar var. Bu ziyaretin bu şekilde yapılmaması gerekiyordu.
|