Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-04-2008, 14:37   #9
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Standart Ramazan Hikayeleri
Eyüp Sultan sahura gelir mi?

Gebze'de bir öğrenci evindeydik. Misafirlerimizi Eyüp Sultan'a götürecektik. Beklediğimiz arabamız gelemeyince planımız suya düştü.

Kendimizi affettirmek için güzel bir sahur hazırlayam dedik. Gece saat üç, her yer kapalı. Her ihtimale karşı dışarıya çıktım. Yarım saat aradıktan sonra arabadan hızla inen birinin market açtığını gördüm. "Alışveriş yapabilir miyim?" diye sordum. Adam "Yap; ama çabuk ol." dedi. Acele ettim ve ne varsa doldurdum poşetlere. Market sahibine neden bu saatte marketi açtığını sordum. Adam, "Babamın kalbi tuttu, onu almaya geldim." dediğinde ben gözyaşlarımı tutamadım. Gözyaşlarımı gören adam büsbütün şaşırmıştı. Yolu evimizin önünden geçiyormuş, evin önüne kadar getirdi. Kaldığımız daireyi tarif ettikten sonra "Ne zaman isterseniz buyurun. Çay içer, sohbet ederiz." dedim. Kapıyı kapatmadan "Ha, bu arada!.. Büyük ihtimalle babanızın o ilaca ihtiyacı olmayacak." dedim. Sofrayı hazırladık. Misafirlerimiz sahur sofrasını görünce "Sahuru Eyüp Sultan'da yapmayacak mıydık?" dediler. Tam açıklama yapıyordum, kapı çaldı. Kapıya yöneldim. Karşımda marketçi ağabey duruyordu. "Sen demedin mi, ne zaman istersen gelebilirsin diye? Geldim işte. Babamın ilaca ihtiyacı kalmadığını bilen gencin kim olduğunu öğrenmek istedim." dedi. İçeri davet ettim, olup biten her şeyi anlattım. Belki biz Eyüp Sultan'a gidemedik; ama sanki Eyüp Sultan gelmişti o sofraya. Marketçi ağabey marketçi ağabeyimiz oldu.

Gebze, E. S
AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla