Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-07-2008, 03:44   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart AR-GE BAŞKANLIĞI 2003 - 2008 FAALİYET RAPORU

22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri için Hazırlanan Profiller

22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri öncesi seçim çalışmasında kullanılmak üzere Türkiye ve 81 ilimizin sosyal ve ekonomik göstergelerini içeren profilleri hazırlandı. Profiller, 59. Hükümet döneminde kaydedilen sosyal ve ekonomik gelişmelerin genel çerçevesini ortaya koymak amacıyla 2002-2006 dönem verilerinin derlenmesiyle oluşturuldu.

Bu bağlamda Türkiye Profili'nin oluşturulmasında kullanılan veri başlıkları şunlardır:

TEMEL MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER

Milli gelir
İşsizlik
Enflasyon
Devlet iç borçlanma senetleri ortalama faizi
Döviz kuru
Merkez Bankası rezervleri

TEMEL MAKRO DENGELER

Borç stoku
Bütçe dengesi
Cari denge
Dış ticaret hacmi
Doğrudan yabancı sermaye yatırımları (Filli Giriş)
Turizm gelirleri

SOSYAL GÖSTERGELER

Gelir dağılımı
Gıda ve gıda dışı yoksulluk oranı
Yapılan sosyal yardımlar
Kömür yardımları
Aylık öğrenim kredisi (önlisans ve lisans)
Ortalama emekli aylıkları
Net asgari ücret
Net asgari ücretin satın alma gücü
Eğitimde birey sayısı
Eğitim altyapısı
Sağlık hizmetleri

ÇALIŞMA HAYATI

Açılan net işyeri sayısı
Sigortalı çalışan sayısı
Halk Bankası esnaf kredileri

HAYAT KALİTESİ

Hızlı internet (DSL) abone sayısı
Cep telefonu abone sayısı
Trafiğe kayıtlı taşıt sayısı
Havayolu yolcu sayısı
Yapı ruhsatı verilen daire sayısı
TOKİ ve Emlak GYO�nun yaptığı konut miktarı
Bölünmüş yol yapımı
Kullanılan brüt enerji

ÜRETİM

Dayanıklı tüketim mallarının üretimleri
Otomotiv sanayii üretimi
Ham çelik üretimi
Çimento üretimi

TARIM

Tarıma verilen destek
Ziraat Bankası zirai krediler
Traktör satışları
KÖYDES ödenekleri

81 İl Profilinde Kullanılan veri başlıkları şunlardır:

SOSYAL GÖSTERGELER

Yapılan sosyal yardımlar
Kömür yardımları
Eğitimde birey sayısı
Eğitim altyapısı
Sağlık hizmetleri

ÇALIŞMA HAYATI

Açılan net işyeri sayısı
Sigortalı çalışan sayısı
Halk Bankası esnaf kredileri

HAYAT KALİTESİ

Trafiğe kayıtlı taşıt sayısı
TOKİ ve Emlak GYO�nun yaptığı konut miktarı
Bölünmüş yol yapımı
Kullanılan brüt enerji

TARIM

Tarıma verilen destek
Ziraat Bankası zirai krediler
KÖYDES ödenekleri

Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı (2008-2009):

Ülke içinde siyasal bilinci ve siyasal sorunlara duyarlılığı arttırmak, AK Parti için nitelikli kadroların yetişmesini sağlamak ve yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyanların konu ile ilgili donanım ve birikime sahip olmalarını temin etmek amaçlarıyla Ar-Ge Başkanlığımızca hazırlanan Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı 2 Şubat 2008 tarihi itibariyle başlatılacaktır. Programın, 2008 yılı boyunca, bir etap iki buçuk ay olmak üzere toplam üç etaptan oluşması planlanmaktadır. İlk etapta program öncelikle yirmi il merkezimizde gerçekleştirilecektir. Bu illerimiz: Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Van�dır. İkinci ve üçüncü etaplarda talep durumuna göre bu yirmi ilimizin dışındaki illerimizde de program düzenlenebilecektir. Program boyunca her etapta her ilimizden ortalama ikiyüz kişi olmak üzere, toplamda en az onikibin kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.

Bu faaliyet aracılığıyla 2009 yılı Mart ayı içinde yapılacak Yerel Seçimlere giden süreçte ilgi duyan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yerel yönetimler konusundaki temel kavram ve düzenlemeler hakkında bilgilendirilmeleri hedeflenmektedir. Katılımcılarımızdan, DPT�nin hazırladığı illerimizin sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi baz alınarak belirlenen skalaya göre ücret alınacaktır. Bu programın ana hedeflerinden biri de yerel yönetimlerdeki kadın sayısını artırmaktır. Bu amaçla, kadın katılımcılarımızdan erkeklerden alınan ücretin yarısı alınacaktır.

Program müfredatı yerel yönetimlerle ilgili teorik 20 ders, kişisel gelişim ile ilgili 10 ders, ve deneyim paylaşımı odaklı 10 dersten oluşmaktadır. Teorik Dersler konu üzerinde çalışmaları bulunan bilim insanlarınca, kişisel gelişim dersleri alanında uzman, deneyimli eğitimcilerce, deneyim paylaşımı dersleri ise AK Partili Belediye Başkanları tarafından verilecektir.

Teorik derslerin konu başlıkları şunlardır:

1-Türkiye�nin Siyasal ve İdari Yapısı
2- Yerel Yönetimler ve Türkiye�de Belediyeciliğin Tarihi
3- Belediyelerin Yönetim Yapısı ve Yerel Yönetimler Mevzuatı
4- Belediyelerde Mali Yönetim
5-Yerel Seçimlerde Seçmen Eğilimleri ve Siyasal İletişim
6- Kentleşme-Kent Sosyolojisi Ekseninde Türkiye�de Kentleşme Sorunları
7- Yönetim Ahlakı, Belediyelerde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Stratejik Kent Yönetimi
8- AB Sürecinde Türk Belediyeciliği ve Uluslararası Yerel Yönetim Sözleşmeleri
9- Belediyelerde Halkla İlişkiler ve Sosyal Belediyecilik
10- Belediyelerde Çevre Yönetimi, Kent Planlaması ve İmar Hukuku

Kişisel gelişim dersleri ise şu başlıklar altında verilecektir:

1- Toplum Önünde Etkili Konuşma
2- Etkili İletişim ve Beden Dili
3- Liderlik ve Takım Kurma
4- Hafıza Teknikleri (İsim ve Yüz Hafızası)
5- Performansa Dayalı Yönetim ve Motivasyon

Yerel Yönetimler Programının niteliğini ölçmek ve yükseltmek amacıyla katılımcılara; program başlangıcı, ders sonu ve program sonunda olmak üzere üç çeşit anket uygulanacaktır. Programa en az yüzde yetmiş oranında katılım sağlayan ve program sonunda yapılacak sınavda yüz üzerinden elli ve üstü not alan katılımcılarımıza sertifika verilecektir.[/b][/color][/size]