Evet eğer bize art niyetle yaklaşan bir düşmanlık varsa o hristiyanıda yahudiyide dost görmeyiz...lakin burda ders verecek olanlar bizim müfredat doğrultusunda, bizim kitplarımızda anlatılan ölçüler nezhinde anlatılacağı kanısındayım...ders saatinide kayle alırsak gençlerimizin beynini yıkama gibi bir oluşumun olacağı kanısında değilim...
Kaldıki imam hatip öğrencilerimizi bu konuda sıkışacaklarını sanmıyorum..kücük yaşta verilmiş bilgiler ve okuldan aldıkları dini eğitimle bile onların bilgilerini safdışı edecek öğrencilerimiz var..okulda verilecek yüzeysel anlatımlı saatle sınırlı ders eğitiminden korkmak yersiz...onlarca misyonerler var anadoluda yeri gelince cahil halkımızı bile inandıramıyor...ben bu konuda öğrencilerimize güveniyorum...ayrıca bu olay o konuyla ilgili öğrencilerimize hırs verir..bir öğretmene karşı bir sınıfın azimleneceği kanısındayım.. her müslümanın farklı dinler konusunda bilinçlenmesi taraftarıyım taraftarıyım..
Şahsi görüşüme gelince derslerin lisede rahipler tarafından anlatılması gereksizdir..çünkü sadece yüzeysel bir anlatım olacak ve buna hiç gerek yok...çünkü tıpkı formumuzda bile farklı görüşlere yol açtığı gibi halkımız arasındada hiç yoktan tartışmaya yol açar
İlahiyat veya müftü olacak kardeşlerimizin alacağı bir eğitim varsa o arkadaşlarımızın bulunduğu okullarda olabileceği düşüncesindeyim..
|