Alıntı:
Mu-Alim Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi sen de çıkıp haklarını zamanında verselerdi o insanlar da dağa çıkmazlardı diyeceksin; ama kaçırılan bir nokta var ki hepimiz çok iyi biliyoruz bunu; ben de Güneydoğu'yu çok iyi bilen ve oralı sayılabilecek birisi olarak bunu çok iyi biliyorum ki Güneydoğulular, Kürtler istemedi bunu...Bunu isteyen dış mihraklardı ve istediklerini aldılar.Kardeşi kardeşe vurdurttular... DTP'nin kendisi kullanılıp Kürtleri kullanmasından kastım da buydu.
Kör değilim, hem beynim hem de gözüm görüyor...
|
Evet öyle diyorum. Şehid Şeyh Said de isyan etti müslüman kürd halkının dini ve milli halkarı gaspedildiği için. Ve hak gasbı olmaksızın isyan olmaz. Bu da bir isyandır.
Sadece 12 Eylül döneminde Diyarbakır hapishanesinde yapılanlara bakmak bile pkk'nin çıkış nedenini bize anlatabilir. Aşağıdaki linke bakabilirsiniz.
http://www.haksozhaber.net/news_detail.php?id=4878
Bunu savaşı kürtler istemedi, türkler de istemedi. Bu savaşı kürtleri asimile etmek isteyen faşizan zihniyet istedi. Bu savaşı durdurmanın yolu ise bu faşizan, asimilasyoncu, kürtten ve kürtçeden ürken zihniyetle mücadele etmektir. Geri laf-ı güzaftır.
Malcolm X'in bir sözü vardır:
Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar.
Egemen rejimin ve onların borozanlarının söylediklerinden başka şeyler duymamış biri elbette onların söylediklerini papağan gibi tekrar edecektir.