Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-03-2008, 23:46   #13
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
O dönemde bunların yapılması zorunlu idi.yeni bir Türkiye cumhuriyeti doğmuş bu cumhuriyetin sağlam temellere oturtulması için elbetteki sert adımlar atılması gerekirdi.Gülümseyerek rica ederek olacak şeyler değil bunlar.Gerekirse asılacak, taşlar yerine oturana kadar başkalarına rahatsızlık veren bu sözde sıkıntılar çekilecekti.Neye karşı geliyorsun fes giysem ne olacak şapka giysem ne olacak her ikisinin de malzemesi fransadan gelmiyormuydu.Diyelimki şapka yok fes giymeye devam ,o zaman sorardım sana acaba sende fes giyermiydin.Kusura bakmayın ama bana göre Dünyanın en komik şapkası.

Arap yahudi çatışmalarında topraklarının yahudilere verileceğini anlayan arapların o tarihlerde islam dünyasının batıya karşı istiklal mücadelesi veren tek lider olan Mustafa Kemal paşanın resimlerini bulup poster haline getirerek gösteriler düzenlediğinide hatırla istersen.Bunun nedeni batıya karşı meydan okuyan tek lider Atatürk'ün olması idi.

Tövbe haşa elbetteki peygamber değil hatası da olabilir ama , o kadar badireler atlatmamıza rağmen şu anda güçlü bir devlet olma yolunda hızla ilerlemekte isek bu onun zamanında sert adımlar atarak oluşturduğu cumhuriyetin ve ondan sonra sevabıyla günahıyla ülke adına hizmet etmeye çalışan bir kaç maalesef bir kaç liderin diyebileceğim kişilerin hizmeti sonucudur.Arkadaşım böyle şapkaymış çarşafmış bu işlerle uğraşmayalım bana kendini aş diyorsun ama sende biraz kendini aş.Şu anda ne kimse şapka giymek için zorlanıyor, nede fes giymek için yanıp tutuşuyor,nede çarşaf piyasasında patlama var.Herkez gönlüne göre giyiniyor ve kimsede karışmıyor.

Konu Saltuk Buğra Han tarafından (10-03-2008 Saat 23:49 ) değiştirilmiştir..
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla