Bu isimlerin vizyon sahibi olmadığını mı düşünüyorsun Enigma? Öyle ise neden?
Umarım konu Nihat Hatipoğlu üzerinde sıkışıp kalmaz; öyle bir tehlike sezdim de...(:
Nihat Hatipoğlu Star TV'de yaptığı sahur programlarıyla üne kavuşmuş ve üne kavuşunca da Star TV tarafından değerlendirilmiş; böylece ününe ün katmış biridir. Birçok fikrini ben de savunuyorum; takdir ediyorum...
Ama belediye başkanlığı için bu yeterli değildir. Belediye Başkanı olmak belediyecilik gerektirir, iş bitirebilmeyi ve yenilik yapabilmeyi gerektirir. Tamam, Hatipoğlu'nu herkes seviyor olabilir; hatta aday gösterilirse seçilmesi bile mümkündür; ama Diyarbakır gibi kritik bir yerde süreklilik isteniyorsa bu başarıya giden anahtarın Nihat Hatipoğlu'nda olmadığı kesin.
Ben Şah İsmail Bedirhanoğlu'nun sürekli Diyarbakır'da olması ve başkanı olduğu sanayici ve iş adamları arasında büyük bir saygınlığı olması nedeniyle en makul aday olduğunu düşünüyorum.
Ondan sonra ise Haşim Haşimi geliyor benim için. İzlenmesi gereken terörle mücadele siyaseti ile ilgili çok özgün ve yapıcı düşünceleri olan, ayrıca Diyarbakır halkını çok yakından tanıyıp, küçük Diyarbakır'da ( Cizre'de ) başkanlık yapan ve bunlara ek olarak da iki dönem mecliste vekillik yapan bir isim...
Her ikisi de olmazsa önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eski Başkan Vekili Avukat Serdar Kaplan olmalı aday. Ondan sonra da Altan Tan...
Kısacası Nihat Hatipoğlu son sırada düşünülmeli...
|