haber7 de yorumları okurken şırnakta askerlik yapmış bir erin sözleri dikkatimi çekti, sizlerle paylaşmak istedim:
sene 1998 şırnakta tümende askerimgece saat birbuçuk iki civarı yatmaya giderken harekat merkezinde bir hareketlilik telsiz anonsları çın çın çınlıyor hain ler beytüşşebapta bir tepe karakoluna baskın yapmışlar karakoldan acil destek isteniyor telefondaki asteğmen yalvarıyor helikopter gönderin diye ama şırnakta gece görüşlü helokopter olmadığı için gönderilemiyor siirtten isteniyor ordanda gönderilmiyor sabaha doğru telsiz anonsaları kesildi 4, 5 saat sonra hava aydınlandığında baskın sona ermiş 13 asker şehit olmuştu cenaze törenisırasında helikopter pistinde nöbetçiyim önümde 13 tane bayrağa sarılmış tabut ağladım söyleyecek bir söz bulamadım evet g.k.b. bir konuda haklı o askerler aslanlar gibi çarpışmıştı ama ne için bir helokopteri bile gönder(e)meyen devlet için ordu için millet için , işte bu karakol baskınlarından sonra hep o şehit cenazeleri gelir aklıma...
diyarbakırdan bile helikopter kaldırılsa en geç 9-10 dakikada şırnakta olacak. neden yardım istenmesine rağmen kaldırılmıyor? israilden alınan onlarca helikopter süs için mi duruyor alanda? yoksa genelkurmay hükümetten silah alacam diye para isteyip israile para akıttıktan sonra zaten ihtiyacım olmayacak deyip almıyor mu silahları? tabi bunlar hep düşüncede kalıyor, soru soruyorsun başbuğ ağamız kızıyor, tehdit ediyor. onun yapabilecegi en güzel iş israilde ağlama duvarında hüngür hüngür ağlamak olsa gerek!!
|