Sandık ha görüş ha mutlak bakış , mutlak doğru ha ...
Türk insanının eğitim düzeyini , doğudaki aşiret düzenini , Türk insanının din zaafiyetini parametre olarak alırsan o bahsettiğin sandıktan çıkmak istemezdim ... ki siz o sandıktan %47 ile çıktınız.
Ne kadar acıda olsa bir gerçek var toplumumuz maalesef eğitimsiz ve bunu bilerek kullananlar var , "bu ülkede Akp ye oy vermezsem günaha girerim" diyen var ... ortanca teyzem.
Sende kalmışsın mutlak görüş demişsin , kim takar evrensel doğruyu , adamın tek doğrusu var o da akşam aç kalmamak ...
Sistem ne biliyormusun , gemicikler , çürük raporları , deniz fenerleri , babalar gibi satarım , benim tırımı kırmızı hattan çıkartın ... işte sistem bu benim güzel kardeşim.
Hadi ben kendi doğrumu kutsama adına farklı düşünceleri düşman ilan ediyorum ... ya sen ne yapıyorsun ... sen kendi doğrunu kutsama adına önünde yapılan yalana dolana hırsızlığa şerefsizliğe göz yumarak kendi kişiliğine hakaret ediyorsun ... ne uğruna ... inandıklarının çocukları askere gitmemek için çürük alıp amerikada okusun diye ....
Afferim sana ...
Herşeyi basit olarak algılayıp evrensel , global , makro gibi ucu ucağı belli olmayan süslü genelleme söylemleri sanada banada onada bunada birşey kazandırmaz. Ben kendi ülkeme bakarım o kadar ... Kendi vatandaşıma bakarım ...
|