Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-20-2008, 15:52   #8
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
dharma- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben sünniyim. Ancak bunlar demokratik talepler, destekliyorum. Bu devirde zorla bir şey olmaz. Din dersi de. Ben almak isterim ama istemeyene de zorla verilmez. Cemevleri de ibadethane olmalı. Onlar orada ibadet yapıyor. Haklarıdır devletten istemek. Zaten cami de cemevi de "cem" kökünden gelir.Yani toplanmaktan. Madımak'ın müze olmaması ise Türkiye için bir utanç nedenidir. Derhal müze olmalı. Gerçekten demokratik bir ülke isek, tüm bu taleplere olumlu cevap verilmeli. Nasıl ki türbanın üniversitelerde özgür olunmasına izin verilmesi isteniyorsa, buna da izin verilmeli.

güzel kardeşim, hükümetimizin Aleviler konusunda yaptığı açılımlara Alevilerden neden destek gelmiyor ?

koskoca T.C başbakanı alevilere misafir oluyor, ayaklarına kadar gidiyor, ama protesto ediliyor. oy için bu tür girişimlerde bulunuyor diyor aleviler. şimdiye kadar alevileri takan tek başbakan söyler misin? alevilerin ismi 2002 den önce hiç çıkmıyordu bile. Madımak olayı konusunda Kültür bakanımız ertuğrul günay çok güzel açıklamalar yaptı. orada hala iş yapan lokantanın varlığını konusunda girişimlerde bulundu. kapatılmasını istedi.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla