Sünniler nasıl oyuna geliyorsa aleviler de maalesef oyuna geliyor. Devlet her kesime "ben sendenim gel şunu ezelim" diyor. Mesela bize dandik bi din dersi veriyor bakın alevilere zorla senin dersini veriyorum diyor, alevilere de başörtüsünü yasaklayarak güya lürufta bulunuyor.
Savunmamız gereken şey bizden olmayanların baskılara uğraması değil; bizim ve bizden olmayan herkesin özgür olmasıdır.
Devletin diyaneti kaldırılmalıdır. Ben şeriattan yanayım. Şeriat demek müslümanların kendi yöneticilerini kendileri seçebilmeleri demektir. Sözde laik devletin diyaneti beni temsil edemez. Bizim diyanetin kaldırılmasını savunmamız gerekir, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını savunmamız gerekir. Aleviler de başörtüsü özgürlüğünü savunmalı, dini okulların açılabilmesini savunmalı.
Ama nerdeeee... Adam kardeşini başörtüsü ile okula sokamıyor sesi çıkmıyor. Ama zorunlu din dersi kaldırılsa yani çocuğuna sunni din dersi vermek istemeyen babanın isteği yerine getirilse ortalığı yıkar. Keza yine kürtçe eğitim kabul edilse basar yaygarayı. Be adam sen önce kendi hakkını al da ondan sonra başkalarının haklarının gaspedilmesi ile uğraş. Devlet dini eğitim veren lise açıyor (İHL) ama önünü kapatıyor sesin çıkmıyor hacı. İnsaf be hacı!!!
|