Mülakatta kalp rahatsızlığı çekmiş!
Mülakatta kalp rahatsızlığı çekmiş!
21 Ekim 2008 09:44
Fethullah Gülen’in 'Green Card' başvurusunun ardından FBI tarafından iki kez mülakata alındığı ortaya çıktı.
ABD’de sürekli oturmasını mümkün kılacak Green Card talebi uzun bir hukuk mücadelesinin ardından kabul edilen Fethullah Gülen’in, başvuru sürecinde ABD Göçmen Bürosu tarafından 2003 ve 2006 yıllarında, iki kez mülakata alındığı ortaya çıktı.
Kamuya açık hale gelen belgelere göre, Gülen 2006 yılındaki mülakatta “kardeşlerini ve aile fertlerini görmek için son bir kez Türkiye’yi gitmek istediğini” söylüyor.
Pennsylvania’daki mahkemenin geçen hafta tamamladığı dava sonucunda kamuya açık hale gelen ABD Göçmen Bürosu’nun “Gizli” ibareli iç yazışmalarında Gülen cemaatinin “karmaşık para ilişkileri ve siyasi etkisi” de değerlendiriliyor. Bu belgelerde, Gülen’le yemin ettirilerek yapılan ve videoya da kaydedilen mülakatlardan ayrıntılar da yer alıyor.
"KARMAŞIK İLİŞKİLERİ BULUNUYOR"
Raporda yer alan bilgilerden, ABD Göçmen Bürosu’nun yerel güvenlik görevlilerinden 2006 yılında Gülen’in kaldığı Altın Nesil Öğrenci Derneği’ne gelen gidenler hakkında bilgi aldığı da ortaya çıkıyor.
Göçmenlik Hizmetleri Bürosu, “Gülen, resmi bir yapı olmadığı konusunda defalarca ABD ve Türk yetkililerin iddialarını yalanladı. Bu tavrını 2006 ocak ayında verdiği ifadede de sürdürdü, ama internetteki belgeler, bir banka ve Gülen’in kabul ettiği bazı merkezler arasında karmaşık bir ilişki olduğunu gösteriyor” değerlendirmesinde bulunuluyor.
Gülen’in İslamın barışçı yönüyle ilgilendiğini kaleme alan raportör, terör gruplarına eğitim verme ve cemaatin para ilişkileri konusunda yeterince soru soramadığını da şu sözlerle anlatıyor: "Gülen’e mal varlığı, banka hesapları, taraftarlarının satın aldığı gayrimenkuller ve kurdukları banka konusunu soramadım. Çünkü mülakatın bu kısmında Gülen, hafif bir kalp rahatsızlığı geçirdi ve doktoru Recep Gündoğan tarafından gözetim altına alındı. Mülakatın kalan bölümünü 20 dakikayla kısıtlamak zorunda kaldım. Terör grupları ve eğitim konularını da kalp rahatsızlığı nedeniyle soramadım."
Haber 5
|