Alıntı:
ANTİ İRTİCA Nickli Üyeden Alıntı
Sayın gönülden;
Ben foruma seviyeli bir tartışma yapmak için girdim. Sorularınıza cevap veririm ama sizden de aynı hoşgörü bekliyorum. Laikçi lafları, aynı yöntemi kullanıyorsunuz lafları hoş değil.
Daha seviyeli olacaksanız, cevap veririm.
Saygılarla...
|
Efendi gönülden hanımın ortaya attığı her felsefik uzantı insanın ve sistemin mutlu olması için gerekli en güzel argümanlardır. İnsanların doğuştan gelen özgür yaşama güdülerine müdahale etme başlı başına zaten insani değildir. Her devlet var olmak için bir ideolojik üretir ve bunu halkın bir arada farklı yaşamları sağlama adına yapar , her ideolojinin yeryüzünde belli bir dönemi olur devletler bu gün insanlığı takip edip günün şartlarına ve gelişen akla hizmet edecek yeni nüasnlar ile mevcut olan sistemi beslerler , bunu yapar iken insana ve onun kültürel her zenginliğe saygıyı ön plana alır , yalnız bu değişime direnen ideolojik cevreler günün bakışını yakalayamdığı sürece her daim farklı olanı tehtit olarak algılayıp bunun üstünde siyaset uygular. Bu gün mevcut olan askeri darbe ile gelen anayasal ldüzenin içinde devleti koruma refleksleri ile donanmış kemalist kalıntılar mevcuttur bu günün ve asrın insanı için makul olmayan vesveseler ile bezenmiş haliyle böyle bir sistem ile farklılıklaarı ve kültürel zenginliği olan bir toplumu bir arada tutamassın bu gün yapılan böyle despot bir bakışın üstümüzdeki insani olmayan halvetleridir. Daha öteye geçersek kimilerinin laikliğe kendince anlam yükleyerek toplumun üstüne bunu lanse etmesi kadar ilkel bir anlayış olabilirmi bakın geçmişe Fransanın sömürü ülklerine uygulamış olduğu laik anlayışayakın bir duruş sergilemesi gerçekten olayın ve anlayışın vehametini ortaya seriyor .Böyle bir bakış etrafına kümelenmiş zihin yapıları ile bütünlüğü ve farklılıklar arasında yaşamı sen ortak bir değer olarak algıla birbirimizi kandırmadan medeni bir şekilde yeni baştan bir laik lik anlayışına gebeyiz umarım dilediğin düzeyde anlaştık , yorumlar için teşekkürler gönülden