Sayın Emre Aköz; ne kadar haksız olduğunuzu ortaya çıkarmak için Atatürk hakkında geniş bilgi veriyorum !
İlköğretim'den ------- Üniversite'ye Atatürk'ün anlatılan hayatı..
Mustafa Kemal Atatürk; 1881'de Selanik'te doğdu. Babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanımefendi. Önce mahalle mektebine, daha sonra oradan alınıp Şemsi Efendi İlkokuluna kaydoldu. Selanik Mülkiye Rüştiyesi'ne kaydolmuşsa da asker olma isteği Selanik Askeri Rüştiyesine kayıt olmasını gerektirdi. Asıl adı Mustafa iken, matematik öğretmeni tarafından isim benzerliği karışıklığa sebebiyet vermesin diye ismi; Mustafa Kemal olarak değiştirildi. 29 Ekim 1923'te TBMM tarafından cumhurbaşkanı seçildi. Vefatına kadar Türk ulusunu, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yükseltmek ve geliştirmek için çabaladı ve bu amacını gerçekleştirdi. Ulu önderimiz Atatürk 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini kapadı...
Sayın Atatürk'çüler bunlar benim yazdıklarım değil bizlere okutulanlar... Her sınıf atlayışımızda sil baştan okutulanlar. Baykal'da dahil bundan fazlasını bildiklerini sanmıyorum (bilseler anlatırlardı). Belki bir kaç eksiğim olabilir ! eksik olduğunu düşünen varsa ekleme yapabilir. 
Konu MehmetMert tarafından (11-01-2008 Saat 05:24 ) değiştirilmiştir..
|