Valilik göreveResmî araç tahsis edildi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) resmi plakalı otobüslerle Vakit gazetesinin İstanbul'daki merkezine eyleme gelmeleri dikkat çekti. Bakırköy, Avcılar ve Beşiktaş belediyelerinin resmi plakalı araçları CHP'lilere tahsis etmesi dikkat çekti.
CHP'li parti üyeleri, Avcılar Belediyesi'ne ait olan 34 EV 278 resmi plakalı otobüsle, Bakırköy Belediyesi'ne ait 34 VF 5672 resmi plakalı resmi otobüsle, Beşiktaş Belediyesi'ne ait 34 DJ 9023 resmi plakalı otobüsle CHP'li üyelerini Vakit gazetesine gelmeleri için altlarına tahsis etti. Eylemcileri taşıyan resmi makamlara ait diğer araçların plakası ise şöyle: 34 EV 867, 34 EY 9065, 34 EG 8845, 34 EM 3629
BELEDİYENİN KESESİNDEN EYLEME
Bu ilçelerden belediyenin doldurduğu mazotla Vakit binası önüne gelen protestocular eylem bittikten sonra belediyenin otobüslerine binerek geri döndüler. CHP'liler otobüslerden parti bayrağı bile salladılar. Vakit muhabirlerinin konuştuğu araç sürücüleri ise memur olduklarını, belediyeden verilen talimatla CHP'lileri eyleme taşıdıklarını söylediler. Bakırköy Belediyesi'ne ait 34 VF 5672 aracı kullanan ve ismini söylemekten çekinen şöför, “Belediyeden taliamt verdiler ben de CHP'lileri buraya alıp geldim, yaptığımın suç olduğunu bilmiyordum” demekle yetindi.
CHP'li belediyelerin halktan topladıkları vergileri partinin protesto eyleminde kullanmalarının suç olduğu bildirildi. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nin konu ile ilgili soruşturma açması bekleniyor.