Rütbesindeki yıldızları,çelenkleri,vs. süslü püslü galaksileri gözardı edip gözümde küçük gördüğüm için sahışa sadece 'asker' dedim,'askerler' deseydim genelle yaptığım ortaya çıkardı.Burada genelleme yok,ama malesef büyük çoğunluğu aynı zihniyette.Resepsiyonlardan ayrılanlar,küçük kızlara muhtıra verenler,başörtülüleri askerin bulunduğu yeden kovanlar,ardından gözlük takıp şehid cenazelerine gelenler,hedefim bunlar.Bunun dışında namuslu dürüst insanlar ya en kötü yere terfi ettiriliyor veya irtica sebebiyle askerden atılıyorlar.Gümüş yüzük yasak,eşi başörtülü olması yasak,karısı veya evleneceği kişinin başörtüsü olması yasak,ne anladım ben bu TSK'dan ?
Üzerlerindeki bu kara lekeyi kaldırmak için bazı askeri okullarda mezun olan askerlerin yakınlarını tören alanına sokuyorlar,tabi çene altı bağlama şartıyla,bu şekilde TSK üzerindeki kara leke asla kalkmaz.
Bir forumda gene postal aşığı,mayo giyerek askerlerin önünde yüzmeyi bir başarıymış gibi dile getiren sapkın,askeri bölgenin girişinde ''girişte 'türbanlıların girmesi yasak' '' giye bir uyarı olduğunu dile getirmişti.Bunu zevkle anlatmıştı kendisi.
Yüzlerce,binlerce örnek vermek mümkün.Askerdeki bu kara zihniyet değişmediğine göre demek ki çok iyi kadrolaşmışlar.
Bu zihniyet TSK içinde temizlenmedikçe önyargınında yoluaçık demektir.Kendileri tarafından oluşturuluyor bunlar.
Parmak sallamaya devam etsinler TV'de.
İspanyada hamile bakan doğumdan sonra görevinin başına gelince üst düzey askeri görevlilerin görevini beyenmediği için istifalarını istemişti.Bunu ülkemizde dahi yapamıyoruz.Bu da ir utanç meselesi.
İktidar asker mi ?
TBMM'deki parti mi ?
TSK'nın görevi ayrım yapmadan halkı korumak mı ? Zulüm etmek mi ? Kedi görmüş fare gibi halktan kaçmak mı ? TV'lerde vatandaşlara parmak sallamak mı ? Çözemedim(!)
|