Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-10-2008, 19:57   #7
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Efendim önçelikle böyle güzel bir çalışmaya eşlik etmeniz ve güzel dizeleri kendi dünyanız ile süslemeniz karşısında minnetlerimi sunarım (+)

(İnsanına göre değişir, siz ona merhametle yaklaştıkça o sizden faydalanmaya, sizin tutumunuzu kendi lehine çevirmeye çalışır. Kibirlenir kendini vazgeçilmez gibi görür. Nimetin, karşısındaki insanın yüreğindeki şefkat ve merhamet olduğunu algılayamaz. O, nimetin kendinde olduğunu düşünür ve kaybeder

İnsan düşünce dünyasına göre şekillenen bir varlık olduğu için kendine has elbette mülahazalara sahip olacaktır. Yalnız bizlerin her daim hoca efendininde ifade ettiği gibi iyi niyet, müsbet düşünce ve güzel görüş, insanın gönül saffetinin ve vicdan enginliğinin emaresi olduğu için, böyle bakış eksenine sahip olmanın gerekliliğine inanırım ,insan, bir kere başkalarını sorgulamaya başlayınca sanık sandalyesine oturtmadık hiç kimse bırakmaz bunun gibi bir hastalığa gark olduğumuzu düşündüğümüzde bütün haklılıkların hep kendi eksenimize yığıldığının hissi ile karşı tarafı anlamaktan her daim uzak kalma gibi bir fonkisyonu içra etmiş oluruz , dolayısıyla, her fert nefsiyle hesaplaşırken üslübuna kendi doğru kabul ettiği ile değilde , engin firaset sahiplerinin hatta peygambervari tavırlarına hakim olarak sahip cıkarsa bence her şeyin ifade güçü kendi mecrasında haklılık kazanır.

Aslında merhamet dışındaki yanaşma ile verdiğimiz kabullendirme kazanma gayretlerin dışında muhattaplarımızı kazanma adına nelere dikkat etmemiz gerekir hatta azami noktada bunların heyecanı içinde olmak gerek diye düşünüyorum .Merhametsiz ve katı cıkışlar ile tamire muhtac olanlara karşı tamiri çok zor yaralanmalara imkan veririz düşmanlıklar körüklenmiş, bencillikler daha bir azgınlaşmış, bütün bunlar olur iken birde umumi atmosfer maksadı aşan söz ve davranışlarla kirlenmiş, insani değerlere saygısızlıkta bulunulmuş ve fertler arası münasebetlerde onarılması imkansız kırılmalar meydana gelmiş olur. Her şeye rağmen cizgimiz hoşgörü ve sevgi odaklı olması insanlık adına azami bir halvettir buda benim acizane görüşüm ,feyza hanım düşünceleriniz ve paylaşımlarınız için tekrardan minnet iyiki varsınız
Yalçın bey sizde iyiki varsınız. Sizin yazılarınızı, yorumlarınızı okurken tabiri caizse pamuk gibi oluyorum.Kendime tekrar dönüp sorular soruyorum. Çok haklısınız ne olursa olsun İnsana yine şefkat ve merhametle karşılık vermeliyiz. Şunu bilmenizi isterimki sanık sandalyesine başkalarını oturtmadan önce hep kendim otururum. Kendimle hesaplaşırım zaten olması gerekende budur... Tekrar teşekkür ederim.
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla