Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-20-2008, 04:09   #2
Kullanıcı Adı
ahmetermiş
Pekmez.. deyince..!

Benim iki tane üzüm bağım var..allah olmayanlarada versin(amin)bizim buralarda üzüm bahçesine BAĞ denir..!
Benim üzüm bağ ıma asmalara ters(gübre) vermedim..kükürt vermedim, ilaç vermedim - sadece budadım ve üzümler yetişti olgunlaştı ve hanımla karar verdik pekmez yapalım diye..! öyle güzel oldularki tamamen doğal ve natüral bir şekilde yetişmiş oldu..Nevşehirimizin üzümü türkiyede birinciye gelir..çok çeşitleri vardır..siyah üzümden imir'e,keten göynekten, parmak üzümüne vs. tam 12 çeşit üzüm vardı..
Biz bunları çok temiz bir şekilde pekmez yaptık..! inanın dört dört lük pekmez oldu.. 135 kilo pekmez elde ettik..ve evımın ıhtıyaç dışında kalanlarını satalım dedik..hanım sordu: ahmet pekmezi kaça verelim diye..tabi ramazan ayıda yakındı..dedim hanım sen duymuşundur iyi pekmezi kaça veriyorlar dır dedim..
hanımımda 10 milyona satlıyormuş dedi.. yav bırak on milyonu bizim müslüman ülkemizde ramazan ayı gelince mıllet oruç tutacak diye herkes kafadan zam yapıyor sen bari deme bunu bana dedim..ve ak parti farkı olsun.. pekmez enflasyonunu düşereyim dedim. en ıyısı şu mübarek ay yaklaşırken millet benım pekmezim le tahin katıp yiyecekler..ve bende dua alacağım,, sen dedim 2 milyon 3 milyon civarında komşulara vs sat dedim..
olur bey dedi allah razı olsun dedi ve ramazanda geldi çattı..bizim pekmezin fiyatını soruyorlar..fakat alan yok ..allah allah ne garip diye kendi kendime hayıflanıyor sızlanıyordum...
Komşumun biri geldi yahu ahmet senin pekmez niye satılmıyor biliyormusun dedi.. bende niye dedim..? sen ucuz sattığın için bu mıllet eski pekmez zannediyorlar dedi .. vay anasına be bu mıllete ıyılık yaramıyor benım nıyetime bak,milletin düşündüğüne bak benim pekmez ,,tamamen doğal ve çok guzel bir rayihası var vede çok berraktır dedi ve satmıyorum vazgeçtim satmaktan dedim ve pekmezin bır kısmını amasyada bır yakınıma hediye ettim,bir kısmını urfada öğretmenlik yapan yeğenıme gönderdim bır kısmınıda fakirlere dağıttım iş bitirdim..zaten kar amaçlı değildi benimkisi sadece üzümüm boa gıtmesinde milletimin kursağına gıtsın istemiştim..vede dahada fazla sevaba gırdim inş.
ve aradan bır yıl geçti telefonlar çalıyor amasyadan, urfadan, ve konu komşudan haber geliyor..aman bize geçen yılki pekmezden ayır kaç lıra ise verelim diye nerdeyse yalvarıyorlardı..bende o tıren kaçtı kuzum,, geçti borun pazarı sürün eşeğinizi niğdeye dedim..
şimdi konumuza gelecek olursam gerçekten de pekmez bir ilaç gıbıdır..şifa kaynağıdır..ancak daha pemez olmadan önce üzümlere ilaç sıkıyorlar..kuşlar ve arılar yemesin diye..!
ben buna karşı çıktım ve halada bu mıllete kızıyorum..len diyorum allahımın yarattığı zekası olmayan kuşun,arının yemediğini..üstün zakalı beyinli biz insanlar nıye yiyiyoruz.!
insanlar şifa için yedikleri gıdaya neden kanser yapıcı ilaçlarla bu mılleti zehirliyoruz neden..? anlamak mumkun değil..

BiR anımı paylaştıM Sizlerle. inşallah ne dediğimi,niçin anlattığımı anlamışsınızdır sevgili kardeşlerim..
ahmetermiş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla