Alıntı:
AY IŞIĞI Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle şehidimize Allahtan rahmet ailesinede sabır diliyorum. Bende çok duydum gerçekten anlamıyorum askerde namaz kılmak neden yasak. Bana anlattıklarına göre Komutanların bulduğu sebep askerlik yapmanın zaten bir ibadet olduğu ve ya aniden teröristler saldırı açarlarsa gibi vs.şeyler peki Peygamber efendimizin zamanında savaş sırasında yarısı namaz kılarken yarısı nasıl savaşıyormuş...Yada bunlar sadece onların kendi uydurmaları.
|
Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu rütbeli zevatın laiklikten anladığıdır bu AY IŞIĞI.. Aralarındaki ender iyi insanları ayrıdıktan sonra geri kalanı için hiç iyi şeyler söylenemez. Namaz kılma isteğine, askerlik yapmak zaten ibadettir şeklinde bir yaklaşım göstermek dinimizle alay etmektir. Laiklik kadar kafalarına taş düşsün. Olan vatan evlatlarına ve annelere oluyor.
Şehidimizin annesini tebrik ediyorum. Oğlunun telefonda kendisine söylediği
"namaz kıldığım için komutan bana gıcık oldu, 7 saat nöbet tutturuyor" sözlerini kamuoyuna yansıttı, vatan sağolsun deyip geçiştirmedi meseleyi.. Uzun dönemli (15 ay) bir askerin bile çatışma bölgesine gönderilmemesi gerekirken, kısa dönemli (6 ay) bir askerin --yani sadece birkaç ay eğitim almış-- çatışma bölgesine gönderilmesi vatan evlatlarının canının, TSK gözündeki değeri olsa gerek.
"Konuya şöyle bir açıklama getirmek istiyorum eğer Müslüman kişi namazını kılarsa yaptığı bütün işler ibadettir ama namazlarını kılmadığın sürece yaptığın işlerin kıymeti yoktur ...."
Tebrik ediyorum Gölge çok anlamlı bir biçimde izah etmişsin..