Konu
:
Ahmet Kaya Şarkıları / Simge (Kasım 2008)
Tekil Mesaj gösterimi
11-30-2008, 00:48
#
46
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
FarukARSLAN.
Nickli Üyeden Alıntı
** Yorumumda da belirttiğim gibi Ahmet kayayı 'ilk' ve 'ikinci' diye kategoriye ayırırız. İlkine toz kondurmam kabulümdür. Ama ikincisi arkasında durulacak biri değildir. Ama normal müziklerini yine ayrı tutarım.
Ahmet Kaya hemşerimdir. Hatırlarım, o "ilk" dediğiniz dönemde, Malatya Ahmet Kaya ile yıkılırdı. Otobüste, caddelerde, dolmuşta, evlerde kısaca her yerde Ahmet Kaya'dan bir ezgi kulağa gelirdi. hangi görüşten olursa olsun, sağcısı da solcusu da hem sever hem de dinlerdi. Gurur duyardık Ahmet Kaya ile. ben o dönemlerde inanın bir baba gibi görürdüm onu. Adam gibi adam derdim.
Kürtlüğü hiçbir zaman sorun olmadı. Olamazda. Ama gün gelip de pkk posterlerinin arkasında, pkknın en kanlı günlerinde, pkk ve apo destekçiliği yapması hemen herkesi şok etti. Anlam veremedik. Başta acaba Ahmet Kaya'ya benzeyen başka biri mi bu? dendi.
Maalesef o kişi Ahme Kaya'ydı. Aslında Ahmet Kaya'da sonradan bir pişmanlık sezinledik. Ama iş işten geçmişti. Şimdi Malatyayı yıkan o ezgilerden eser yok. Kimse ne dinler ne de dinletir. Dinleyenler de kimsenin duymacağı bir seste dinleyip "Ne yaptın Ahmet!" diye sitem eder. Benim şu anda yaptığım gibi.
Eşref
Açık Profil bilgileri
Eşref nickli üyeye özel mesaj gönderin
Eşref - Daha fazla Mesajını bul