Erdoğan: Ezberleri bozduk!
"Diyarbakırda ne söylemişiz?"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Başbakan 2005'te Diyarbakır'da bir konuşma yaptı diyorlar. Bu konuşmayı istedim. İstişare yaptık. Ne dedik orada. İlla her soruna bir ad koymak gerekmez. Ama illa bir ad koyacaksak Kürt sorunu bu milletin sorunudur. Ortak sorundur. Cünkü güneş herkesi ısıtır. Yağmur herkes için rahmettir. Millet olmak işte budur. Kürt sorunu ne olacak diyenlere diyorum ki o sorun herkesten önce benim sorunumdur. Bu memleketin başka bir meselesini sorsalar derim di o mesele herkesten önce benim meselemdir. Söylediklerimiz bunlardır. Bugün de aynı noktadayız Farklı bir şey mi söylüyorum. Biz yoldan geçerken aklımıza geleni söylemiyoruz. Bizim siyaset anlayışımızda böyle bir şey yok. Bu omurgasızlığın gereği olur. Bizde omurgasızlık yok. Çünkü biz vatandaşlarımızı kategorilere ayırmadık. Tayyip Erdoğan devletçi diyorlar, önce millet, fert. sonra devlet. Devletin imkanlarını bütün illerimize sunduysak yanlış mı yaptık. Sıkıntı burada. Bunlar devletin, milletin hizmetinde olmasını istemiyorlar da onun için. Çünkü oradan nemalanıyorlar. Mama var orada mama."
29 Kasım 2008 Cumartesi
habervaktim
Bize ne lazım ezber bozmak, boşversene sen Başbakanım, boşver git evine. Biz de dönelim geldiğimiz MHP'ye, DYP'ye, öteye beriye... Bize ne lazım ezber bozmak...
Konu Üç mevsim tarafından (11-30-2008 Saat 03:43 ) değiştirilmiştir..
|