Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-30-2008, 13:23   #10
Kullanıcı Adı
Eşref
Öncelikle Yalçın Hocama teşekkürlerimi iletiyorum. Sanırım konuyu şimdi gerçek anlamda tartışma fırsatı bulacağız. Bakın, ben "Kürt Sorunu yoktur." derken, yukarıda da ifade ettiğim gibi, devlet ile Kürtler arasında bir sorun olmadığını, yöre halkının asıl sorunu terör ile olduğunu ifade ettim. Yoksa herkesin bir sorunu var; Kürtlerin de var, alevilerin de, sünnilerin de...

Eğer geçmişe dönük devletin bölge halkına olan yanlış uygulamalarını konuşacaksak, o zaman iş değişir. Bende oturur eleştiririm. Ama bizler, şu anda mevcut şartlara göre konuşuyoruz. Geçmişte bir sorun yaşanmışsa bile, şimdi böyle bir sorun yoksa Kürt sorunu devlet ile Kürtler arasında çözülmüş demektir. Yani yok demektir.

Peki o zaman günümüze bir bakalım. Ak Partimiz göreve geldiği günden beri, kim iddia edebilir ki Kürtlere, bölge halkına haksızlık yapıldı? Kim iddia edebilir ki bölgeye yardım götürülmedi, yatırım yapılmadı? Kim iddia edebilir ki bölge halkını dinlemek için Sivas'tan ötesine başbakan, cumhurbaşkanı geçmedi?

Aranızda böyle bir iddiada bulunan arkadaşımız var mı? Soruyorum? Varsa çıksın desin; Ak Parti Kürt sorununa neden oldu desin? Kürtlere kötü davrandı desin? O zaman bende diyeyim ki; tamam Kürt sorunu var.

Eğer Ak Partimiz için bunları söylemiyorsanız; o zaman devlet ile Kürtler arasında bir sorun olduğunu da iddia edemezsiniz. (Unutmayınız ki Ak Partimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil etmektedir. Partimizin uygulamaları devletimizin uygulamalarıdır)

Bizim partimizin bölge halkı için neler yaptığı ve neler yapmaya çalıştığı ortadadır. Bunları görmezden gelip, geçmişte devletin yaptığı yanlış bir takım uygulamaları, temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze getirirseniz, o zaman bu işte bir art niyet var demektir.

Eğer ne anlatmaya çalıştığımı hala anlayamadıysanız, hala bölücü güçlerin bize empoze etmeye çalıştığı "devletle Kürtler arasında sorun var" iddiasına inanıyorsanız, yapılanları farklı bir şekilde örneklendirmek istiyorum;

Bir vatandaşın yardıma ihtiyacı olsun. Ben bu vatandaşa yardım etme amacıyla, tamamen iyi niyetli bir şekilde yanına gidiyorum. Ama biri çıkıyor, beni taşla, sopayla, silahla kovalıyor. Yardımlarımı dağıtıyor, kullanılmaz hale getiriyor. Sonra da siz çıkıp diyorsunuz ki bu senin suçun. Vatandaş mağdur edildi. Şimdi sorarım size; burda bir art niyet yok mu? Var. Peki burdaki sorun vatandaş ile benim aramda mı? Yoksa vatandaş ile benim arama engel koymaya çalışan güçlerde mi?

*Bu sözümü, hiç bir üyemizi hedef alınarak söylemiyorum. Yazımı okuyup üstüne alınması gerekenler varsa buyursun, onlar üstüne alsın.

Konu Yalçın KARACA tarafından (05-17-2009 Saat 20:25 ) değiştirilmiştir..
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla