İl binasına yapılan saldırı
Erdoğan: "Esefle ve lanetle karşılıyorum. Özgürlük arama yollarını eli bombalı olarak terörist olarak temin etmek mümkün değildir. Şu anda partimize yapılan bu saldırı ile orada 9 insanın yaralanmasına ve iki tanesinin ağır oalduğunu öğrendik, ikisi emöniyet görevlisi kardeşimiz de var aralarında, nihai sonucu henüz alamadım, toplantıdaydım. Şu anda emniyetimiz araştırıyor. Bombanın cinsi araştırılıyor."
Aytaç Durak'ın istifasını böyle değerlendirdi:
"İkinci konu, Sayın Durak bu yola çıkarken ben artık son bir dönem sizinle Belediye Başkanı olmak isterim demişti. Biz de kendisinin Adana'da geçmiş tecrübelerini bildiğimiz için kendilerinin bu talebini kabul ettik. Kendisini adayımız yaptık. Kendisinin istifa gerekçesini bilemiyorum. Kendi takdiridir. Bu konuda daha fazla konuşmama gerek yok. Hayırlı olsun diyeceğim. Bizler yolumuza devam edeceğiz. Çarşamba günü temayül yoklaması yapacağız. Sayın Durak şunu bilmeli, bu yoklamaları aynı zamanda kamuoyuyla da yapıyoruz. Kanaatleri aldıktan sonra nihai kararımızı vereceğiz. 29 Mart'ta partimizin belirleyeceği ismi seçecektir."
|