Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-01-2008, 23:02   #7
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Oy Kullanmadım yalnız, bu soru bu şekilde değilde , Ermenilere karşı bir mübadelenin bedeli ölümler ile ödendimi diye sorulsa idi hiç cekinmeden EVET derdim , yakın tarihimiz olsun geçmiş tarihimiz olsun devlet eli ile bizden saklandığı ölcüde sahih kaynaklara doğru uzanmak hakikaten zor. Tarih de vuku bulan olaylara bakarken tek yanlı tutumdan kacınmamız gerek ,mübadele ile yaklaşık 1,5 milyon rum ve ermeni büyük acılar yaşadı ,buna mukabil daha öncesinde de milyonlarca müslüman ve Türk lerde benze acıları yaşamıştır. Balkan savaşları sonrası oluşan yeni sınır cekilmesinde nice müslüman ve Türk insanımız toprak kayıplarından ötürü sersefil ve ölümler yaşamıştır. Bunun yanında 1923 mübadelesi İngiliz kaynakları ile oluşturulan cemiyet lobileri ile Yunanistan ve Türliyede savaştan sonra farklı din ve etnik grubları görmeme adına ortak bir karar almışlardır bu karar ile iki ülke farklı soydaşlara karşı büyük zorluklar yaşatmıştır karşılıklı olarak , yani kısaca tenkil , tehcir mübadele trajedilerinin yaşanmasında uluslararası güçlerin büyük etkisi olmuştur buna mukabil insanlık ideolojiler hatrına kendi kendine çok büyük kıyımlar yapmıştır . iki oyu veren kardeşleriminde katletilme değilde mubadele sonucunda verilen kayıpları nazara aldıklarını düşünüyorum.
Katıldım oylarımı kullandım.

İkisinde de önde görünüyoruz. Bu anketleri çoğunlukla onların lobilerinin uzantıları gündeme getiriyor bence.. Tarihi olayları böyle halk oyuna sunarak çıkış aramak gerçekçi değil. Biz onlara hodri meydan demiştik, arşivlerini açsınlar, koysunlar otaya. Ortak bir tarih komisyonu kurulsun inceleme başlasın.

Yalçın abi çok güzel dile getirmişsiniz, bu anlamlı yorum için teşekkür ediyorum.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla