Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-18-2008, 04:38   #1
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu bahsettiğiniz insanların toplanıp, kadınların çok çeşitli yemekler yapması, birlikte yemesi içmesi olayını bizlerin eski takvimde YILIN İLK GÜNÜ olarak kutladığımıza emin misiniz?..
Bana bu soruyu peki neden soruyorsun? Ben de diyorum ki evet, güneş yılına göre hazırlanan ve tarihimizde bilinen ilk takvim yani 12 hayvanlı Türk takviminde ve hatta Melikşah'ın hazırlattığı takvimde yılın ilk günüydü. Bu cevaptan başka benden nasıl bir cevap bekliyordun?

Alıntı:
Benim bildiğim günümüzde 'Hıdrellez şenlikleri' olarak devam eden nevruz:
Sonra Hıdırellez konusuna girdim. Çünkü "Hıdırellez şenlikleri" ile nevruzun ne alakası var? Bunu yazdığına göre ya Nevruz'u yada Hıdırellez'i bilmiyorsun. karıştırıyorsun. Altına da "sapla samanı karıştırma" diyorsun. Allah aşkına bu ne iştir?

Alıntı:
Peki, eski Türk gelenekleriyle, kutlamalarıyla, YILI ve BAŞIYLA kutlanılan şeyle bugün Hz. İsa'nın doğumu esas alınarak hesaplanan şeyin arasında ne bağ var..
--
Aradaki bağ, şimdi kullandığımız takvimde yılın ilk gününün 1 Ocak olması. Yarın yeni bir takvime geçsek ve yılın ilk günü 1 Nisan olsa, o zamanda yılbaşı kutlamamızı 31 Mart gecesine taşırız. Bu kadar basit.

Alıntı:
Bunun ''Yılbaşılarında evinize çam ağacı alıp onu süsler misiniz? '' sorusuyla ne alakası var ?

Çam ağacı alıp süslemiyormuşuz değil mi önceden?!..
--

Bu sorunu aslında cevaplamaya bile gerek yok. Bugünkü Kılıçdaroğlu'nu bile sollayan bir çıkış olmuş. Tebrik ederim seni. Yukarda ben ne dedim? Çam ağacı süsleyelim yada süslüyoruz mu dedim? Demedim. Sen niye o zaman "Çam ağacı süslemiyormuşuz değil mi önceden" diyorsun?

Bunun, "Yılbaşında çam ağacı alıp süslermisiniz?" sorusuyla alakası da, yukarda verdiğim cevapta açıkça belli. Çam ağacı süslemesi bizim kültürümüzde yok demişim. Bizim tarihten gelen bir yılbaşı kültürümüz var demişim. Aradaki bağı anlayamayacak kadar özürlü olmadığına göre kesin garezin var.

Alıntı:

Dine uygun elbisesi giydirerek(dinimize aykırı düşecek davranışlarda bulunmadan (içki içmek gibi) yılbaşını kutlamanın bir zararı olmadığı kanaatindeyim) yutturmuşsunuz resmen.. Dine uygun ufak tefek kutlamalarda olur, olmaz değil. Ancak Ocak 1den 10-11 gün sonrasını, yani Hicrî yılbaşını beklememiz lazım Din kılıfı giydirebilmek için ;)
--
Yazıklar olsun diyorum. Kültürümüze uygun olması şartıyla "dinimize aykırı düşecek davranışlarda bulunmadan (içki içmek gibi) yılbaşını kutlamanın bir zararı olmadığı kanaatindeyim" demenin, dini bir kılıf giydirmekle ne alakası var? Bu kadarı da olmaz! Rezalet ya. Nasıl bir insansın, nasıl bir anlayışın var, hayret doğrusu. Eminim yeni yeni saçmalıklarla cevaplarına devam edersin. Zamanımı çalmaktan öteye gitmiyorsun. Kendini de rezil ediyorsun. Susmak da bir erdemdir. Tavsiye ederim.

Konu Eşref tarafından (12-18-2008 Saat 04:45 ) değiştirilmiştir..
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder