Seni özel olarak mı tutup getirdiler benim başıma? Ne saçmalıyorsun? İster miladi takvime, ister hicri takvime istersen kendi takvimine göre kutla yılbaşını. Yada kutlama, bana ne. Sana kutlayamazsın mı dedim?
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı
Yani sizde diyorsunuz bu bu tarihlerde nevruz şöyle şöyle etkinliklerle kutlanılırdı diye de, yılbaşı tarihimizi neden değiştiriyoruz o zaman ki?
Şu an Hicri takvimimizde mevcut. Yılbaşı orada 1 Ocak'ta değil. Peki neden biz 1 Ocak'ta '' dinimize aykırı düşecek davranışlarda bulunmadan (içki içmek gibi) '' kutlayalım ki ?
...
|
Şu soruya bak ya. Güleyim mi ağlayayım mı?
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı
Hıdrellez şenlikleri de: Bugün unutulmaya yüz tutmuş Nevruz'un devamı niteliğindedir. Yani aynısı değil devamıdır-benzeridir. Aynısı olsa, adı zaten nevruz olurdu. Bizde
'' Benim bildiğim günümüzde 'Hıdrellez şenlikleri' olarak devam eden nevruz '' diye, böyle açıklamaz bugünde hâlâ var derdik..
...
|
Sana bu bilgileri kim veriyor? Google mı? Tarihine inseydin, Nevruz'un sadece yılbaşı olduğunu, hıdırellezle zerre kadar benzerlik taşımadığını görürdün. Devamı filan da değil. Hıdırellezinde konuyla hiç alakası yok.
Zamanla hıdırellez'e benzemesinin sebebi sadece takvim değiikliğidir. sYılbaşına denk gelen gün değişince Nevruz'un yılbaşı fonksiyonu da bitmiştir. Bu nedenle amacından saparak Hıdırellez'e benzediğini de görürdün.
Muhtemelen tekrar yazacağın saçma cevaba artık karşılık vermeyeceğim. Herşey belli zaten.