Toplumda namaz bilincini oluşturmak ve insanlara namazı anlatmak için kurulan Namaz Gönüllüleri Platformu düzenlediği basın toplantısında, son günlerde medyada yapılan namaz düşmanlığını sert bir dille eleştirdi. Fatih Şehzade Mehmet Sofasında düzenlenen toplantıya, gazetemiz yazarları Abdullah Yıldız, Muhammed Emin Yıldırım ve Hüseyin Öztürk’ün yanı sıra İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Fırıncı, yazar Ahmet Bulut, eski manken ve sinema sanatçısı Yaşar Alptekin, yazar Vehbi Vakkasoğlu, Ramazan Kayan, Mehmet Akça, İhsan Atasoy ile birçok tanınmış isim katıldı. Toplantıda konuşan Namaz Gönüllüleri Platformunun yeni üyesi eski manken ve sinema sanatçısı Yaşar Alptekin katılanlara duygulu anlar yaşattı.
GEÇMİŞİMDE ZENGİN OLDUĞUMU SANIRDIM
Üç yıl önce Fatih Camii’nde yeniden doğduğunu söyleyen Yaşar Alptekin, “Ben sizler gibi gül bahçesinde doğmadım. Sizler gibi bana gül bahçesi miras kalmadı. Ben çöplükten ve bataklıktan gelen bir insan olarak gül bahçesine sonradan girdim” dedi.
DAHA ÖNCE KENDİMİ ADAM SANIYORDUM
“Gülün kokusunu sizden daha iyi alıyorum, dikenini sizden daha iyi hissediyorum” diyen Alptekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalbimde gül bahçesinde yaşamanın sevincini yaşarken, bir yandan da tekrar bataklığa ve çöplüğe dönme korkusunu yaşıyorum. Kalbimin yarısı sevinçle atarken yarısı da korkuyla dolu. Bundan üç sene önce kendimi adam sanıyordum. İslâm beni adam gibi adam etti. Cahiliye döneminde kendimi çok zengin ve her şeyin sahibi zannediyordum. Şimdi durup geçmişime baktığım zaman ne kadar fakir ama bugün ne kadar zengin olduğumu görüyorum.”
FUHUŞU ÖNLEDİĞİ İÇİN, NAMAZA SALDIRIYORLAR
Gazetemiz yazarı ve Namaz Platformu’nun sözcüsü Abdullah Yıldız ise konuşmasında, Namaz Platformu’nun Türkiye genelinde yüz binlerce insana namazı anlattığını ve on binlerce insanın hayatının değiştiğini söyledi.
Bugüne kadar Türkiye genelinde 160 panel, yüzlerce radyo programı ve birçok televizyon programıyla namazı insanlara doğru ve etkili bir şekilde anlattıklarını belirten Yıldız, “Bu panellerde sadece namaz konuşuldu. Biz, bugün bir dirilişin yaşandığına şahit oluyoruz. Platform çalışmalarından etkilenip hayatını değiştiren ve etkilenip doğruyu bulan yüzlerce hikaye elimize ulaştı” dedi.
|