Madeni İşler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası'ndan Ünver'e Teşekkür Plaketi

22 Aralık 2008, Pazartesi

ÜNVER “ BİRKAÇ YILA KADAR BEKLEDİĞİMİZ VE ÖZLEDİĞİMİZ NEVŞEHİR’İ YAŞIYOR OLACAĞIZ”
Nevşehir Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı,Nevşehir Yeni ve Lale Sanayi Sitelerinin asfalt ve kilitli parke taşı ile döşenmesinde gösterdiği başarılı çalışmalar nedeniyle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ‘e odanın başarı plaketini takdim etti.
Nevşehir Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından üyelerine yönelik olarak gerçekleştirilen dayanışma yemeği verildi.

Yemeğe onur konuğu olarak Nevşehir Belediye Meclis üyeleri ile birlikte katılan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,üyelere hitaben de bir konuşma yaptı.Ortaya konulan bu dayanışma birlik ve beraberlikten dolayı tüm üyeleri tebrik eden Ünver “ Topu vurdukça yürekler, onu top bile sindiremez. Yüreklerin toplu vurması son derece önemli.Biz yapmamız gerektiğine inandığımız işleri yapıyoruz.Burada siz sanayicilerimizin büyük yardımlarını görüyoruz.Yeni ve Lale Sanayi Sitelerinin asfaltlanması ve kilitli parke taşı döşenmesinde ,Nevşehir Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı sayın Mehmet Pınarbaşı, belediyemiz ile sizlerin irtibatını sağladı.”dedi.
Ünver,Nevşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmanın kaynakları harekete geçiriph,bu kaynakları halkın lehinde kullanmak olduğunu ifade ederek “ Bizim yaptığımız kaynakları harekete geçirip,bu kaynakları sizlerin lehine doğru bir şekilde kullanmak.Bu yola çıktığımızda bu sözü vererek çıktık.Lale ve Yeni Sanayi Sitesi’nde yol düzenleme çalışmalarını tamamladık.Halen eksikliklerimizin olduğunu biliyorum.Bundan sonraki süreçte sanayi alanların içerisindeki yeşil alanları düzenleyeceğiz. Benim için tüm sivil toplum örgütleri önemli ve kıymetli. Çünkü bu insanların üyelerine karşı sorumlulukları var.Sivil toplum örgütlerinin yöneticileri kendi üyeleri ile bizler arasında köprü oluşturuyor.O sivil toplum örgütünün temsilcisinin bizlere ulaştırdığı talebi,biz sadece o yöneticinin kişisel bir talebi değil,o kişinin seçtiği tüm üyelerin ortak bir isteği olarak ele alıyoruz.Bu da olumlu çalışmalara gitmemize neden oluyor.Nevşehir son yıllarda sadece Lale ve Yeni Sanayi siteleri ile değil,şehrin yeni yaşam alanları, şehir merkezi ve mahalleleri ile ciddi aşamalar kaydediyor.Bir kaç yıl sonra beklediğimiz ve özlediğimiz

Nevşehir’i hep birlikte yaşıyor olacağız.Gerçekten çok işimiz vöardı.Sizlerin yardımları ile çok zor olanları başardık.Artık Nevşehir alt yapı meselelerini çözüyor. Gönül gönüle olduğumuz zaman ve yürekler topluca vurduğu zaman , bu şehir adına yapamayacağımız hiçbir şeyin olmadığına ben inanıyorum. 2008 ‘de başlayıp 2009 da tamamlayacağıız yatırımlarımızla yapılacak harcama 450 Milyon YTL.Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki yeni Toplu Konut alanları,Hastanesi,Atık Su Arıtma Tesisi,Pazaryeri ve diğer yatırımlarla beraber gerçekleştirilecçek harcama bu şekilde ortaya konuyor.Hepsi halkımıza helal hoş olsun.”dedi.
Nevşehir Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı’da ,kendisinin Nevşehir sanayi sitesi’ne 1971 yılında geldiğini,o günden bu güne kadar sanayinin yollarında etkin bir düzenleme yapılması çağrılarına ilk kez Ünver’in cevap verdiğini belirterek,ayrıca Oda merkezine Nevşehir Belediyesi’nin yaptırdığı bir merkezi tahsis etmesinden de oldukça memnun kaldıklarını belirterek Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür etti.