Konu
:
'Saddam olsaydı İsrail'e dersini verirdi!'
Tekil Mesaj gösterimi
12-31-2008, 01:15
#
1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
'Saddam olsaydı İsrail'e dersini verirdi!'
İsrail'in Gazze'de giriştiği katliam operasyonu dördüncü gününe girerken, ölü ve yaralı sayısı her geçen gün artıyor. Bugün aynı zamanda Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam edilmesinin ikinci yıldönümünü işaret ediyor. Iraklılar nefret ettikleri diktatör liderlerinden kurtulmuş olmaktan dolayı mutlu ama "Saddam Hüseyin olsaydı İsrail'e dersini verirdi" diyor.
Kerküklü Türkmen ve Kürtler şehirlerinin sahip olduğu petrolden dolayı Saddam'ın zulmüne en çok uğrayanların arasında bulunuyordu. Şehir Saddam'ın zorla Araplaştırma politikasına maruz kalmış ve büyük zulümler meydana gelmişti. Ölümünün ikinci yıldönümünde Kerküklüler Saddam'ı aramıyor; ama bugünlerde Gazze'de yaşanan katliam birçok Iraklıya olduğu gibi Kerküklülere de devrik lideri hatırlatıyor.
Kerküklü Arap vatandaş Abdullah Abu Geylan (58) Filistin'i bu hale Arap devletlerin tepkisizliğinin getirdiğine inanıyor. "Masum insanlar ölüyor, camiler yıkılıyor ama Arap devletleri hiçbir şey yapmıyor. Saddam şimdi kalsaydı eskisi gibi İsraili füzeyle vururdu." diyen Abu Geylan, Arap liderlerini vicdansızlıkla suçluyor.
Kerküklü Kürtler Saddam Hüseyin hakkında konuşmak istemezken Filistinli kardeşleri için ölmeye razı olduklarını dile getiriyorlar. "Bir Müslüman olarak Gazze'de yaşananlar çok zoruma gidiyor. Onlar benim kardeşlerimdir." diyen Serdar Gafur (28) Arap devletlerinin yöneticilerinin ABD ve Britanya için çalıştığına inanıyor. Piştivan Garip (25) ise Arap ve Müslüman devletlerin Gazze'de yaşanan insanlık dramına suskun kalmalarına isyan ediyor: "Eğer onlara yardım etmezsek hepimiz günahkar sayılırız. Ben kendimi onlar için feda ederim. Artık Müslümanları terörist olarak görmesinler."
Kerküklü Araplardan Seyid Lehib (46) Arap devlet başkanlarının görünürde Müslüman olduklarını; ama batılı güçlerin ajanlığını yaptıklarını savunarak ekliyor; "Saddam olsaydı onları yine füzeyle vururdu."
Lehib'in bu sözlerine heyecanla katılan Hamid Reşid de "Saddam İsrail'e 39 füze fırlattı. Adam olsalardı Arap devletlerinin liderleri de kırkıncı füzeyi atardı. Ama onlar korkaklar ve kendi koltuklarını koruma derdindeler" diyor.
Kerküklü Türkmenler de Arap devletlerin Gazze'de yaşananlara seyirci kalmasına tepki gösteriyor. Arap - İsrail savaşlarının hepsine şahitlik etmiş olan Seyid Naci (64) de Arap liderleri batılı güçlerin işbirlikçileri ve ajanı olmakla suçluyor.
Ali Hasan (41) ise "Devletimiz emir versin, gider savaşırız. Canımız fedadır Müslüman kardeşlerimize" diyor.
Galip Şerif (29) de "Devletler Filistinli kardeşlerimize yardım etsin. Eğer eski Saddam hükümeti olsaydı onları yerle bir ederdi" diyerek İsrail'in durdurulmasını temenni ediyor.
Sadece Kerkük'te değil bir çok yerde halk arasında Saddam'ın efsaneleştiği İsrail'e füze atma olayını konuşuluyor. Saddam'ın 1991'deki birinci körfez savaşı sırasında İsrail'e 39 füze fırlattığını ve sonra da Arap liderlere meydan okuyarak "Ben 39 tane fırlattım, içinizde adam olan varsa kırkıncı füzeyi fırlatsın" demesi bugün yeniden hatırlanıyor. "Diktatördü, katildi ama Arap dünyasında Filistinlilerin hakkını ondan fazla savunan kimse yoktu" görüşü bugün Saddam'ın ikinci ölüm yıldönümünde, Gazze'li Filistinlilerin yaşadığı trajediyle birlikte yeniden hatırlanıyor.
FarukARSLAN.
Açık Profil bilgileri
FarukARSLAN. nickli üyeye özel mesaj gönderin
FarukARSLAN.´nin Web Sitesini ziyaret edin
FarukARSLAN. - Daha fazla Mesajını bul
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder