Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-04-2009, 13:33   #8
Kullanıcı Adı
politikaci
Haklısın Mustafa,ben bunu yıllarca söylüyorum..Şöyle bir hadis daha var "Dünyanın en alçak yerinde din savaşı çıkacak,bu savaşta her 100 kişiden 99u ölecek" (alçak kelimesi coğrafik anlam taşımaktadır)..en alçak yer neresi? Hepiniz biliyorsunuz..Tevratlarında bahsedilen yerler..Vakit dostluk ilişkileri değildir..Vakit askeri politika olarak "İranlaşma" vaktidir..Nükleer gücünü arttıracaksın,Bir Müslüman ülke olup,,İran gibi teknolojide gelişeceksin..Neden İran bir"aslan gibi" avrupaya amerikaya meydan okurken,biz "pısırık" kalmaktayız.Çünkü askeri gücümüz sözkonusu değil.Teknolojik gelişmişliğimiz söz konusu değil..Ülkemiz daha çok gelişerek;Kendi silahlarını kendisi üretmelidir..Din ile gelişmişliği iki ayrı uç görmeyip,bu iki kavramın birleşmişliğinde bir güç arttırma yapmalıdır..Hala ülkemizin uğraştığı şeyleri görmüyormusun;"anayasa mahkemesi",Chp'nin ülke üzerindeki "hayali" gücü,Neredeyse bir asır olacak Laikliğin kavram tartışması,Türban tartışması vs..Bunlar artık aşılmalıdır.Deyim yerindeyse "atı alan üsküdarı geçmekte".Güç birlikten doğacakken,kendi içimizde kesim kesim ayrışmamız akl-ı selimmidir?

Ülke boyutundan çıkıp,Diğer müslüman ülkelerede bakarsak durumlarının İRan dışında bizden kalır bi yanı yok..Petrolleri var yeraltı kaynakları var,Ama hala bunu kullanamıyorlar,O ülkelerin yönetenleri hala ülkenin zenginliklerini"kendi çıkarları" doğrultusunda kullanmaktalar..Örneğin Kral Abdullah..Bunları gördükçe müslüman birliği çıkış yolu değildir diye düşünüyorum..

Avrupa zamanında ter dökmüş,her alanda gelişmek için...ve bu terlerin karşılığını görmekte..

Ama hiçbirşey için geç değil,İran kaç yıldır gelişiyor ki? bu hale geldi..Gelişme evrelerine ne kadar erken başlarsak lehimize olacaktır..

Bu arada paylaşım için teşekkürler..
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla