01-04-2009, 19:17
|
|
|
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Murat kardeşim sanırım şeriat sizin oralara çoktan ulaşmış , bazen diyorum ki ideolojik cevrelerin korkusu boşuna değil o zaman cıkıp devlet kendini fes etsin yönetim tarzını değiştirsin , hep beraber demokrasi oyunu oynamalayım , demokrasi ve evrensel hukuk ile yönetilmek istiyorsanız bu tarz şeyleri beğenmesekte sorunları devletin kucağına itmemek gerek. Elbette bu görüntü ve sahneler bir çok insanımızın his ve dini dünyasına büyük zararlar veriyor toplumu önü alınmayacak kadar kötü şeylere gebe bırakıyor. Bu noktada iş ailelerin toplumu oluşturan nesle sahip cıkması onu dini noktalarda eğitmesi , zaten böyle tabanda gelişen bir akıl füryası olduğu sürece devlet kendini değiştirmek zorunda kalacaktır , aksi halde böyle şeylere müdahale etme , devleti elinde tutan zinde güçleri harekete gecirecektir. Son olarak toplum önce zihin ve dini yönden kendini geliştirirse bu kıvama ulaştığı an hakettiği gibi yönetilmeye başlar , toplumun zihn ve yapısı bozuk iken tepedekilerin değişmesini beklemek mantıki değil, topluma göre şekil alacak devlet düzeneği bizlerin aksiyonunda gizli inşaALLAH
|
hocam, hep demokrasi demokrasi diyoruz da neden bu demokrasi mereti hep karşı tarafın ideolojisinin egemen olmasını sağlıyor. bugün Hadisenin ülkemizi temsil etmesini istemeyenlerin sayısı isteyenlerden çoktur sanırım. neden çoğunluğun isteğine uyulmuyor? neden halkımızın %75 i başörtüsüne evet derken devlet hayır diyor? örnekleri çoğaltabiliriz. demokrasi deyip duruyoruz ama bu meret hiç bizden yana olmuyor. dünyada da böyle. demokrasi abidesi gibi kendilerini gösteren Avrupa Birliği ve ABD, Rusya'nın gürcistana saldırında en sert tepkiyi verirken daha vahim durumda olan Filistin'in akıbetini hiç umursamıyorlar. meclisin çoğunluğuna hakim olan, halk tarafından tek başına iktidar olarak seçilen bir partinin icraatlarına birileri dur diyorsa o zaman ülkemizde gerçek manada demokrasiden bahsedemeyiz.
Bakın hocam siz bile, Hadise'ye karşı çıktığım için beni 'şeriatçı' yaptınız. öyleyim veya değilim önemli değil ama tek bir konudaki düşüncem bile sizi bu kanıya götürdü.
Benim demek istediğim, madem özgürlüğün önünde engel olarak duran birçok konuda attığımız adımlar engelleniyor, bari değiştirilmesi elimizde olan alanlarda etkinliğimizi gösterelim. mesela TRT, yıllardır iktidardaki partinin propagandasını yapan bir kurumdur. Hükümet bu kanalı kendi düşüncesine göre istediği gibi kullanabiliyor. biz de iktidardayız neden adam gibi kullanmıyoruz bu kanalı? TRT'yi ben hiçbir zaman böylesine edepsizleşmiş görmedim. Beceremediğimiz konulara bir sözüm yok, malum engeller ortada ama tamamen bizim insiyatifimizde olan alanlarda da gücümüzü koymalıyız.
|
|
|